Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
08/03/2021

L’Hospitalet celebra el Dia Internacional de la Dona amb el lema “Som essencials”

El dilluns 8 de març es commemora el Dia de la Dona, i a L’Hospitalet, l’Ajuntament i les entitats de dones han organitzat un ampli programa d’activitats que es desenvolupa sota el lema “Som essencials”. S’han programat actes al llarg de tot el mes en petit format i amb cita prèvia, per seguir les normes de seguretat davant la pandèmia, i altres que es podran seguir per diferents plataformes virtuals.

El programa del Dia de la Dona a L’H compta amb una graella d’activitats amb la participació de diferents àrees municipals coordinades per la Regidoria d’Igualtat i LGTBI i les entitats de dones de L’Hospitalet.

A L’Hospitalet, enguany no es realitzarà la concentració davant el monument de L’Acollidora, com era tradicional el dia 8, però sí que es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona —el text del qual va ser aprovat en el darrer Ple municipal—, que podrà seguir-se per streaming al web www.lhdigital.cat  o pel Facebook @LHAjuntament.

El manifest posa en relleu el “paper essencial que les dones han tingut durant la pandèmia. S’ha posat en evidència el valor de les cures, i dels sectors laborals molt feminitzats i que han estat molt importants durant els darrers mesos. Unes dones que en un alt percentatge ocupen llocs de treball a sectors com la infermeria, els serveis socials, els serveis de neteja o les residències geriàtriques: tots ells, serveis essencials. Unes ocupacions molt feminitzades que es caracteritzen històricament per sous més baixos i per feines més estacionals i precàries”.

D’altra banda, dins la programació del Dia de la Dona destaca, com a novetat del 9 al 31 de març, l’activitat Dones, llum i ciutat LH, una intervenció artística a l’espai urbà, on dones artistes pintaran caixes d’enllumenat de l’espai públic de L’Hospitalet. Seran nou dones: tres de formació artística, que pintaran dues caixes cadascuna, i sis arquitectes, que pintaran una caixa de llum cadascuna. Des de l’Àrea d’Espai Públic, s’han seleccionat 12 caixes d’enllumenat en diferents barris que seran intervingudes de forma totalment lliure seguint el missatge d’una frase cèlebre de dona en relació amb l’actualitat. Les intervencions són gratuïtes i tenen el suport material de l’Ajuntament.

També amb l’objectiu de recuperar el paper de les dones es farà l’activitat Revelant l’art, un escape room virtual per trobar les dones artistes invisibles al llarg de la història.

El mateix dia 8 obrirà l’exposició “Art en femení”, que organitza des de fa 21 anys la Regidoria de Joventut en col·laboració amb els centres de secundària de la ciutat i enguany també amb el col·lectiu Bruixes.

Dijous, 18 de març, es podrà veure al Teatre Joventut l’estrena del documental Por ser mujer, de Mercedes Resino. En acabar la projecció, hi haurà un col·loqui amb Julia León i Luisa Postigo, protagonistes del documental. Per assistir-hi, cal reservar l’entrada a www.codetickets.com.

També hi haurà concerts, conferències, directes d’Instagram o monòlegs per conscienciar a través de l’humor sobre temes com la conciliació. I al llarg de les properes setmanes, es farà a la ciutat la campanya de la Generalitat “Diposita aquí el teu masclisme”, en col·laboració amb les entitats ciutadanes. Es distribuiran 7.500 adhesius per enganxar a les papereres.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400