Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet, amb el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia (nova finestra)
17/05/2023 19:00:00
LGTBI+

L’Hospitalet, amb el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

Tallers, un cinefòrum i una actuació musical serveixen per fer reflexionar sobre les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere i per denunciar-les

L’Hospitalet se suma a les reivindicacions del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, per recordar que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat o expressió de gènere, per  les seves diferències en el desenvolupament sexual o per la seva orientació sexual i afectiva.

Sota el lema “Junts sempre: units en diversitat”, l’Oficina Municipal LGTBI+ i les entitats ALISE, Associació Feminista Les Bruixes i Associació L’Horgull han organitzat una sèrie d’activitats per sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI+ a través de la informació, la reflexió i la denúncia.

L’acte central de la jornada ha estat la concentració i la lectura del manifest contra l’LGTBI-fòbia a la plaça de l’Ajuntament per part de les entitats de la ciutat que treballen per tal que es respecti la diversitat sexual, afectiva i de gènere, i per reivindicar la jornada, fer present el rebuig a les conductes discriminatòries i denunciar la vulneració de drets de les persones LGTBI+ arreu del món i a Catalunya.

A l’acte hi ha participat l’alumnat de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts (EMMCA), que ha tocat diferents peces al principi i al final de la concentració.

Un cop llegit el manifest, s’ha convidat a dir “NO” a l’LGTBI-fòbia amb diverses activitats i tallers pensats i promoguts per les persones joves de la Xarxa de Projectes Juvenils i l’Oficina Jove de L’Hospitalet. La jornada reivindicativa finalitza amb la presentació d’un cinefòrum a Can Riera, a càrrec de Raquel Marques, del projecte Lliures en la diversitat de Drac Màgic.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400