Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Neix Talent Up L’H com a generador de solucions per a l’autonomia digital de les persones grans (nova finestra)
07/10/2022 13:15:00
Innovació

Neix Talent Up L’H com a generador de solucions per a l’autonomia digital de les persones grans

Quatre centres de formació professional de la ciutat participaran en la creació de propostes.

180 joves de centres de formació professional de la ciutat s’han reunit avui a l’Auditori Barradas amb l’objectiu de conèixer el repte llançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet per crear solucions que redueixin l’escletxa digital entre la gent gran. Aquest és el tret de sortida del projecte Talent Up L’H impulsat per Torre Barrina i el Servei de Benestar Social-Secció Coordinació i Projectes de l'Àrea d'Equitat, Drets Socials i Recursos Humans de l'Ajuntament.

La jornada, que ha tingut lloc de 10 a 12 h, ha comptat amb la benvinguda del regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i hi han assistit estudiants de l’Institut Provençana, l’Institut Can Vilumara, l’EASD Serra i Abella i l’iFP L'Hospitalet – Planeta. Durant l’acte s’ha donat a conèixer als estudiants i professorat el projecte Talent Up L’H i el repte definit per l’equip tècnic de l’Ajuntament: autonomia digital per millorar el benestar de les persones grans.

A continuació, s’ha donat pas a una taula rodona entorn de la temàtica del repte, moderada per Jofre Fuguet, director executiu de la Fundació Santa Eulàlia i la Fundació Sant Roc, i ha comptat amb la participació i experiència de Carme Gargallo, cap dels programes i projectes de gent gran de Caritas Barcelona; Irene Blázquez, directora del SAD de L’Hospitalet, i Itziar Casillas, tècnica en atenció a persones en situació de dependència, que actualment estudia CFGS Integració social.

Aquesta ha sigut també una taula intergeneracional on s’ha sumat la participació de Joan Noguera i Helio Mansergas, que, com a sèniors, s’erigeixen en mentors en aquest projecte i validadors de les idees que en sorgeixin.

Durant l’acte, s’ha presentat el projecte Talent Up L’H, la metodologia se seguirà i també s’han format els grups de treball barrejant els alumnes dels diferents centres, creant així sinergies entre centres i diferents línies educatives i fomentant la implicació de la comunitat educativa i del seu jove talent.


Talent Up L’H, un projecte esglaonat en diferents fases

El dimecres 19 d’octubre tindrà lloc la jornada d’ideació (hackató) al Poliesportiu Municipal del Centre, on tots els equips treballaran per buscar solucions als reptes plantejats per la gent gran. De totes les propostes de possibles solucions, s'escolliran les quatre millors, segons els criteris d’innovació, viabilitat i impacte social. Per dur a terme aquesta jornada, el professorat implicat en el projecte rebrà una formació específica en design thinking i tècniques de gamificació.

Aquestes idees es covaran durant quatre jornades d’acompanyament a Torre Barrina, els dies 25 i 27 d'octubre i 3 i 9 de novembre. En aquestes sessions es validarà la factibilitat tècnica i legal, l’acollida per part de les persones usuàries i la viabilitat econòmica.

En un següent pas, aquestes idees es presentaran en el marc de l'Smart City Expo World Congress el dijous 17 de novembre. La participació en aquest esdeveniment de caràcter internacional permetrà als joves donar visibilitat als seus projectes, aconseguir complicitats per part d’empreses i entitats i continuar treballant continguts en disseny, producció i comunicació de projectes per part de l’alumnat.

Talent Up L’H s’emmarca dins L’H 6.0, projecte estratègic per fomentar la inclusió digital. L’H 6.0 és una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el suport de la Fundació Mobile World Capital Barcelona per dur a terme projectes tecnològics que posin en el centre la ciutadania més vulnerable. En el full de ruta de L’H 6.0, també s’inclou, des de juliol de 2021, el projecte municipal E-senior per estudiar solucions tecnològiques que s’ajustin a les necessitats de la gent gran.

Aquesta activitat també s'emmarca dins el projecte FP 365, impulsat pel Servei d'Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet i que té l’objectiu d’impulsar la formació professional posicionant la ciutat com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400