Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
22/07/2021 10:00:00
Urbanisme i sostenibilitat

Comencen les obres d’implantació del carril bus-bici a la carretera de Collblanc

Els treballs de la primera fase es fan aquests dies entre el terme municipal d’Esplugues i el carrer del Llobregat   El projecte forma part de la Bicivia 4 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Les obres d’implantació del carril bus-bici a la carretera de Collblanc, que forma part del projecte Bicivia 4 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han començat aquesta passada nit en una primera fase entre el terme municipal d’Esplugues i el carrer d’Ernest Luch, i continuaran durant els propers dies fins al carrer del Llobregat.

Mentre s’efectuen aquests treballs, les obres ocupen el carril que se senyalitza i el trànsit es desvia per l’altre carril.

Més endavant, es duran a terme els treballs d’implantació del carril bus-bici entre el carrer del Llobregat i la Riera Blanca, zona on es limitarà la circulació del cotxe privat; i al tram de la travessera de les Corts, on s’habilitarà un carril de circulació d’entrada a Barcelona.

El projecte d’implantació del carril bus-bici a la carretera de Collblanc comporta una reconfiguració d’aquesta via. Al tram entre el terme municipal d’Esplugues i el carrer del Llobregat, hi haurà un carril de circulació per sentit per als vehicles privats i es transformarà el carril de la dreta —segons el sentit de circulació— en un carril bus-bici, sempre tenint en compte les especificacions concretes de cada tram.

A més, es limita la velocitat a 30 km/h en tot l’eix. En alguns trams on l’espai ho permet, com són els entorns de Collblanc i de Can Rigal, s’implanten també carrils bici segregats, per donar més seguretat a la bicicleta. Pel que fa al vehicle privat, es preveu diversificar part de la circulació de vehicles privats per altres itineraris: travessera de les Corts, carrer del Cardenal Reig i avinguda de Manuel Azaña.

Pel que fa al tram entre el carrer del Llobregat i el carrer de la Riera Blanca, es preveu un carril bici segregat en sentit Llobregat, un únic carril dedicat als autobusos, serveis i veïns, i una ampliació de l’espai per als vianants a la vorera mar amb una actuació d’urbanisme tàctic.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400