Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
L'Hospitalet acull una jornada sobre policia i convivènciaVeure imatge de L’Hospitalet acull una jornada sobre policia i convivència (nova finestra)
21/11/2022

L’Hospitalet acull una jornada sobre policia i convivència

  • Es compartiran els diferents models policials desenvolupats per donar resposta als problemes de convivència de la ciutadania,  i debatre els reptes de futur d’aquests i nous models que han de donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes.
  • Hi participen representants de diverses administracions, responsables de cossos policials i experts del món universitari.
  • La jornada, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya i la Societat Catalana de Conflictologia, es fa el 29 de novembre a l’auditori de La Farga

L’auditori de La Farga acull el 29 de novembre la jornada Policia, societat i convivència: models de present i de futur, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Societat Catalana de Conflictologia.

La jornada té per objectiu conèixer els diferents models policials que s’han desenvolupat fins ara, subratllant els aspectes positius a mantenir,  i plantejar els canvis i innovacions en els models policials per donar resposta als problemes i conflictes socials de baixa i mitjana intensitat, especialment de convivència, que es donen en la societat.

En aquest sentit, la trobada servirà per plantejar, des dels àmbits institucional, policial, social i acadèmic, els canvis i innovacions en els models policials per tractar de donar una millor resposta als conflictes socials i problemes de la ciutadania actuals i futurs.

Així, els experts participants plantejaran i debatran sobre els models policials actuals i de futur per tractar de donar una resposta als conflictes i problemes ciutadans i socials que es donen i es donaran.

La jornada, que s’estructura en diverses taules i conferències, compta amb la participació de representants institucionals (Ajuntament de L’Hospitalet i Departament d’Interior de la Generalitat); de cossos policials (Mossos d’Esquadra i policies municipals de L’Hospitalet, Sabadell, Sant Adrià de Besòs i Reus); d’experts universitaris (Dret, Sociologia, Criminologia, Antropologia, Psicologia, Ciència Política, etc..) de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat de Toulouse; i de professionals de la conflictologia, la mediació i el treball social.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, organitzador de la jornada, té una llarga experiència en la prestació de serveis d’atenció a la ciutadania per resoldre conflictes de convivència. Aquesta actuació es realitza per mitjà de la Secció de Prevenció, Convivència i Civismesde l’Àrea de Convivència, Seguretat i Mobilitat, de la qual formen part els serveis del Telèfon d’Incidències de Convivència, el Servei de Mediació Comunitària, el Servei de Suport a les Comunitats, els agents cívics i la Unitat de Convivència de la Guardia Urbana.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400