Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
03/03/2021 14:50:00
Netx Generation EU

Tres projectes de L’Hospitalet identificats com a potencials receptors del fons de recuperació europeu per la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de L’Hospitalet treballa en la concreció i el desenvolupament dels projectes

La Diputació de Barcelona ha identificat tres projectes de L’Hospitalet com a potencials receptors dels fons Next Generation EU, adreçats a la recuperació i modernització econòmica afectada greument per la pandèmia de la Covid-19.  La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín ha presentat avui un total de 87 projectes, amb un impacte de 1.700 milions d’euros, inclosos al programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’.

Aquests tres projectes de la ciutat són el Clúster biomèdic de L’Hospitalet, potenciador del sector de la salut, la ciència mèdica i el benestar a L’Hospitalet i la seva àrea d’influència; L’Hospitalet 6.0, que aborda la transformació digital de la ciutat posant la tecnologia al servei de les persones i la reconstrucció per ser una smart social city, i L’Hospitalet és cultura, que fomenta el sector cultural a la ciutat en sentit ampli, apostant per l’adequació i l’habilitació de nous espais culturals i de creació.

L’Ajuntament de L’Hospitalet prioritza les aliances publicoprivades i amb altres institucions en la concreció i el desenvolupament dels projectes, que es caracteritzen per la seva gran capacitat transformadora i que són susceptibles de rebre finançament de la Unió Europea.

Next Generation EU és un instrument extraordinari per contribuir a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de la Covid-19 i fer d’Europa un territori més ecològic, més digital, més resilient i més ben adaptat als reptes actuals i futurs. En el cas espanyol es tradueix en una injecció de 140.000 milions d’euros en forma de transferències i préstecs per a reformes i inversions que s’han d’implementar abans de 2026. El passat mes d’octubre, es va presentar un primer pla anomenat ”España Puede”, per orientar i mobilitzar els fons europeus destinats a Espanya.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400