Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Es constitueix el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2017-2018    (nova finestra)
02/11/2017

Es constitueix el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2017-2018  

L’integren 132 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat
Avui s’ha constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2017-2018, en un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament i que ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies.

El Consell de Nois i Noies és un òrgan participatiu format aquest curs per 132 alumnes de 17 centres de primària i 19 centres de secundària escollits entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Enguany s’incorporen al Consell 41 nous consellers i conselleres de primària i 36 de secundària.

Com cada any, l’alcaldessa ha fet diferents encàrrecs que els consellers i les conselleres de primària i de secundària hauran de treballar durant el curs, en un exercici de participació projectiva, que els permet materialitzar els resultats de la seva feina en la millora de la ciutat. Núria Marín ha animat els consellers i les conselleres “a treballar de valent, amb il•lusió i amb ganes, en el disseny de nous projectes de ciutat que recullen la vostra mirada, la mirada dels més joves, la dels ciutadans i de les ciutadanes del futur”.

Als consellers i a les conselleres de primària, l’alcaldessa els ha fet tres encàrrecs: el primer, fer seguiment dels treballs de la zona de jocs al carrer de la Primavera, al barri de la Florida, un projecte que els escolars ja van treballar l’any passat en col•laboració amb els tècnics municipals, que van recollir les seves propostes. El segon, dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a les diferents escoles de la ciutat. I el tercer, prendre part activa en la campanya “Ser cívic és guai” amb accions adreçades als infants i als adolescents de la ciutat per fer una ciutat més cívica i respectuosa.

Pel que fa als encàrrecs a l’alumnat de secundària funcionen tres grups. Al grup Espai públic, urbanisme i coneixement de ciutat, l’alcaldessa els ha encarregat el disseny d’una ruta d’amagatalls o caches per donar a conèixer els espais més emblemàtics per als adolescents a la ciutat, creant un itinerari mitjançant eines de localització geocaching. El grup Mitjans de comunicació, treballarà l’elaboració de l’audiovisual Desmuntant tòpics sobre un tema que ha deixat a l’elecció dels consellers i les conselleres. El projecte consisteix en la realització d’un audiovisual dissenyat i protagonitzat pel mateix alumnat amb l’objectiu que facin una reflexió crítica sobre algun rumor o tòpic. I, finalment, l’alcaldessa ha encarregat aI grup Ús del temps lliure la creació d’un programa de ràdio que doni veu als diferents grups, associacions i entitats de joves que hi ha a la ciutat. Aquests dos últims projectes es faran en col•laboració amb els professionals de Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’H. 

En el decurs de l’acte de constitució, Núria Marín i Jaume Graells han lliurat els carnets als nois i a les noies que s’incorporen aquest curs al Consell i que els acrediten com a membres d’aquest òrgan participatiu.

El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part. Aquest projecte s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400