Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La gent gran de Bellvitge ja coneix el seu nou Casal (nova finestra)
11/09/2021 16:00:00
Gent gran

La gent gran de Bellvitge ja coneix el seu nou Casal

L’alcaldessa, Núria Marín, ha assistit avui a la Jornada de portes obertes del nou edifici que s’ha aixecat en un solar del carrer de França, amb accés des del passeig de Bellvitge, i que substituirà l’actual seu del Casal de Gent Gran de l’Ermita El nou equipament, de dues plantes i 1.614 metres quadrats, es posarà en marxa l’1 d’octubre si les mesures sanitàries ho permeten Més de 400 persones han passat avui, entre el matí i la tarda, per la Jornada de portes obertes

La gent gran ha estat el col·lectiu més castigat per la pandèmia de la Covid-19. Ells han patit, més que ningú, la soledat i l’aïllament que ha provocat aquesta crisi sanitària. Ara, com a societat, és el moment de donar protagonisme a aquestes persones que, per la seva experiència, tenen tantes coses a dir en aquesta etapa de la seva vida. L’alcaldessa, Núria Marín, ha assistit avui, 11 de setembre, a la jornada de portes obertes del nou Casal de Gent Gran de Bellvitge, al passeig de Bellvitge, 12, a les 13 hores. El nou equipament substitueix el Casal de Gent Gran de l’Ermita.

Coincidint amb els actes lúdics al carrer aquests dies a Bellvitge, l’Ajuntament ha programat aquesta jornada, per la que han desfilat més de 400 persones entre el matí i la tarda, per mostrar el nou equipament, que havia d’inaugurar-se l’any passat però que, davant la crisi sanitària de la Covid-19, encara no ha entrat en funcionament. Hi ha hagut música en viu i visites guiades per conèixer les instal·lacions del nou casal, que, si les circumstàncies sanitàries ho permeten, podrà obrir les portes l’1 d’octubre, a l’igual que la resta de casals municipals. “L’atenció a la gent gran és una prioritat per al Govern Municipal. Treballem amb les entitats i les associacions de gent gran per donar resposta a les necessitats de les persones grans de la ciutat amb la prestació d’uns serveis de proximitat que asseguren la seva qualitat de vida alhora que vetllen pel seu envelliment actiu”, ha explicat la regidora de Gent Gran, María Ángeles Sariñena.

En aquests moments, l’Ajuntament està treballant en el Pla d’obertura dels casals municipals de L’Hospitalet per tal que el Procicat hi doni el vistiplau.

El nou Casal de Gent Gran de Bellvitge s’ha aixecat en un solar de 990 metres quadrats al carrer de França. Es tracta d’un edifici de dues plantes, amb 1.614 metres quadrats de superfície i accés des del passeig de Bellvitge. A la planta baixa s’han ubicat les zones d’administració i de serveis, amb sala d’estar, menjador, bar, cuina, perruqueria i espai de lectura, i a la primera planta s’han situat les aules, els tallers i les sales polivalents i de jocs. Els tancaments de separació entre les sales són mòbils i permetran unificar els espais per poder utilitzar una gran sala polivalent.

L’equipament té ascensor i accessos adaptats, plaques solars, aprofitament de la llum natural, aïllament tèrmic i altres mesures d’estalvi energètic.

El solar del carrer de França on s’ha aixecat l’edifici és de forma rectangular, de 45 per 22 metres, i està envoltat d’un parc, un aparcament subterrani, un vial de servei i el passeig de Bellvitge.

El projecte de construcció del nou Casal de Gent Gran de Bellvitge ha tingut un pressupost d’adjudicació de 2,4 milions d’euros. L’espai que deixarà el casal de gent gran al carrer de l’Ermita acollirà en un futur l’Espai Jove de Bellvitge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400