Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Benvinguda a l’alumnat d’FP dual que acull l’Ajuntament aquest curs (nova finestra)
22/11/2022 12:00:00

Benvinguda a l’alumnat d’FP dual que acull l’Ajuntament aquest curs

  L’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut aquest matí al saló de plens als dinou alumnes de cicles formatius de grau superior que han començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals   L’Ajuntament aposta per l’FP dual com a modalitat formativa que millora les oportunitats de futur per als estudiants i desenvolupa accions per difondre-la entre les empreses de la ciutat

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha donat avui la benvinguda a l’Ajuntament als dinou estudiants d’FP dual que s’acaben d’incorporar a diferents serveis municipals amb un acord formatiu entre empresa i aprenent, amb una estada de 900 hores. També han estat presents el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós, i el regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos.

Aquest grup d’aprenents d’FP dual que acull l’Ajuntament el formen tres alumnes de màrqueting i publicitat, nou alumnes d’administració i finances, cinc alumnes d’integració social i dos alumnes de promoció d’igualtat de gènere, dels instituts Can Vilumara, Mercè Rodoreda i Provençana. Aquests estudiants, tots alumnes de grau superior, estan destinats en els serveis relacionats amb la seva formació. Abans d’incorporar-se a l’Ajuntament, han fet una formació de 100 hores per conèixer el funcionament de l’administració pública. És el segon curs que l’Ajuntament acull un grup d’estudiants d’aquesta modalitat havent estat la valoració del primer any d’aquesta experiència molt satisfactòria.

L’Ajuntament aposta en el marc de l’FP365 de L’Hospitalet per la formació professional com a modalitat que millora les oportunitats del futur acadèmic i professional dels joves de la ciutat, amb un alt índex d’inserció laboral de l’alumnat. L’FP dual permet que centres i empreses comparteixin les responsabilitats formatives, per tal que els ensenyaments professionals s’adeqüin a les necessitats del mercat laboral. Aquest projecte permet als estudiants tenir una primera experiència laboral a l’Ajuntament com a gran empresa del territori.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha desenvolupat accions d’acompanyament i suport als centres d’FP de la ciutat, per tal que l’alumnat pugui fer les pràctiques en empreses de la ciutat, cercant la complicitat amb elles. L’alcaldessa manté periòdicament trobades amb empreses, gremis professionals i representants del Departament d’Educació per impulsar l’FP dual en graus com ara farmàcia i parafarmàcia, perruqueria i cosmètica capil·lar i automoció.

Aquestes accions s’inscriuen en els objectius marcats en dos grans acords de consens: el Pacte de Ciutat i el Pacte Local per l’Educació. L’Ajuntament s’ha adherit a l’Aliança per l’FP Dual, amb la voluntat de contribuir a la implantació d’aquesta modalitat i intercanviar experiències i coneixements amb altres poblacions i amb la comunitat educativa.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400