Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els educadors dels casals d’estiu de L’Hospitalet rebran formació per detectar i prevenir trastorns de conducta entre els infants i la gent jove (nova finestra)
09/06/2021

Els educadors dels casals d’estiu de L’Hospitalet rebran formació per detectar i prevenir trastorns de conducta entre els infants i la gent jove

Les sessions les conduiran professionals de la Fundació Orienta

L’Ajuntament de L’Hospitalet posa en marxa un curs de primers auxilis en salut mental, adreçat a tots els educadors, educadores i tècnics que aquest estiu desenvoluparan activitats socioeducatives a la ciutat de L’Hospitalet, amb l’objectiu de prevenir trastorns de conducta i estrès en infants i joves a causa de la pandèmia.

La iniciativa es desenvolupa en el marc del Pla educatiu d'entorn de L'Hospitalet, en col·laboració amb el Servei de Salut municipal, la Fundació Orienta i l’Associació Educativa Ítaca. L’objectiu és poder prevenir i detectar aquestes situacions.

Alertats per diverses institucions sanitàries, entre elles l’Hospital de Sant Joan de Déu, de l’augment dels casos de trastorns de conducta i d'estrès en infants i joves, causats per la pandèmia, s’ha valorat oferir aquesta formació per tal que el personal que treballa amb els infants i la gent jove de la ciutat disposi d’eines per prevenir aquestes conductes, detectar els casos greus i derivar-los als professionals de salut mental per al seu tractament.

La formació es fa en format virtual d’una sessió de quatre hores en vuit dates i horaris diferents, per afavorir que hi participi el màxim nombre possible de personal educador i tècnic de les entitats de lleure.

Les sessions les conduiran professionals de la Fundació Orienta, responsable de la gestió dels serveis de salut mental adreçats als infants i a la gent jove de la ciutat. Els temes que es desenvoluparan a la sessió formativa són l’ansietat, la depressió i la ideació de suïcidi i autolesions, a més de donar les eines per actuar en clau de primers auxilis.  
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400