Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Portes obertes a les escoles bressol i a les llars d’infants (nova finestra)
27/03/2023

Portes obertes a les escoles bressol i a les llars d’infants

El termini de preinscripció serà del 4 al 16 de maig, en format telemàtic, i del 8 al 16 de maig, de manera presencial

A partir d’aquesta setmana, les famílies podran conèixer de prop l’oferta de les escoles bressol municipals, de les de la Generalitat i de les llars d’infants amb finançament de fons públics, que ofereixen 1.356 places per al pròxim curs

Aquesta setmana comencen les jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals i a les llars d’infants amb fons públics amb l’objectiu d’oferir a les famílies l’oportunitat de conèixer els centres i la seva oferta pedagògica de cara al curs 2023-2024.

En total, L’Hospitalet disposa de 16 escoles bressol, entre públiques i subvencionades amb fons públics, que ofereixen unes 1.356 places per a infants de 0 a 3 anys i que formen part del procés de preinscripció i matrícula que gestiona l’Ajuntament amb competències delegades al municipi.

Per les portes obertes presencials es pot consultar els dies i horaris en aquest enllaç: PORTES OBERTES en el qual també figuren les dades de contacte de cada centre i el format.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals la integren La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc. Aquests centres atenen un total de 616 infants de 0 a 3 anys.

A més de les municipals, a L’Hospitalet hi ha 5 escoles bressol subvencionades per l’Ajuntament i gestionades per entitats sense afany de lucre, que atenen 368 infants. Es tracta de les llars d’infants Estel Blau i La Gua-Gua i les escoles bressol Nova Fortuny, Garabatos i Patufet.

La ciutat compta també amb tres escoles bressol de la Generalitat, amb 295 places, i dues escoles privades subvencionades pel Departament d’Educació de la Generalitat: Azorín i Ding-Dong, amb 77 places.

A la ciutat hi ha, a més, 19 centres privats que completen l’oferta de 0-3 de L’Hospitalet.

El termini de preinscripció serà del 4 al 16 de maig, en format telemàtic, i del 8 al 16 de maig, de manera presencial.

La xarxa municipal d’escoles bressol

L’Ajuntament està compromès amb l’educació infantil de 0 a 3 anys, reconeix la importància d’aquesta etapa educativa en el desenvolupament dels infants i impulsa la implicació dels equips docents i les famílies en l’educació dels nens i de les nenes. Si bé el primer objectiu de les escoles bressol és educatiu, l’escola ofereix suport i assessorament a les famílies en els aspectes de criança i educació amb una visió d’integració al barri i de participació en les activitats de l’entorn de cada centre.

A més, l’Ajuntament impulsa preus més reduïts tant en l’escolarització com en els serveis d’acollida i menjador per a diferents tipologies de famílies: nombrosa, monoparental, amb infants amb necessitats educatives especials, infants escolaritzats en acolliment familiar i famílies amb dos o més fills o filles escolaritzats al centre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400