Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Comencen els treballs d’implantació de la zona verda d’aparcament a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est (nova finestra)
04/10/2022 10:10:00
Mobilitat i Medi Ambient

Comencen els treballs d’implantació de la zona verda d’aparcament a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est

Les noves àrees verdes d’estacionament, que entraran en servei els propers mesos, seran gratuïtes per als residents i facilitaran l’aparcament al veïnat

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per implantar noves àrees integrals de regulació de l’estacionament (AIRE) als barris de Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est, que entraran en servei els propers mesos. Les primeres tasques consisteixen  en  la pintura a la calçada de les places que han d’ocupar la zona verda d’aparcament i la instal·lació de la senyalització vertical, treballs que han començat a la Torrassa i continuaran durant el mes d’octubre a Collblanc i Santa Eulàlia; posteriorment, s’hi col·locaran els parquímetres.

Amb aquesta iniciativa, cofinançada amb els fons europeus Next Generation, s’ordenen les places d’aparcament a la via pública segons l’ús al qual estan destinades: per a residents (zona verda), de rotació (zona blava) i de càrrega i descàrrega (zona groga).

Després de l’entrada en servei de les zones AIRE de Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est, també s’implantaran posteriorment als barris de Pubilla Cases i Sanfeliu. Fins ara, a L’Hospitalet només funcionaven àrees integrals de regulació de l’estacionament a Granvia Sud, des de 2011, i a Can Serra, des de 2017.

La nova zona verda d’estacionament a Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est serà gratuïta per a residents i comerciants censats al barri, i amb condicions especials per a familiars de primer grau dels residents. La mesura facilitarà l’aparcament al veïnat en aquests barris amb dèficit de places per estacionar els vehicles, donant prioritat als residents i evitant que cotxes d’altres municipis ocupin places d’estacionament a L’Hospitalet.

Entre altres avantatges per al veïnat, amb la implantació de les zones AIRE es reduirà el temps per trobar aparcament a l’espai públic per la disminució de la presència de cotxes de fora del barri; es millorarà la mobilitat i la qualitat de l’aire; es reduirà l’accidentalitat, s’incrementarà la percepció de seguretat i es potenciarà l’ordenació de l’espai públic i la neteja.

Per poder aparcar de forma gratuïta a la zona verda, els residents rebran a casa seva un distintiu adhesiu que hauran d’enganxar al seu vehicle i treure un tiquet diari o setmanal gratuït al parquímetre que hauran de deixar en un lloc visible al vehicle. També podran fer la gestió de l’aparcament per mitjà de l’aplicació per a dispositius mòbils AMB: Aparcament Residents. La zona verda funcionarà de 8 a 20 hores, de dilluns a divendres, i amb tarifes estipulades per a no residents.

Per la seva banda, els usuaris de les zones blaves de rotació poden adquirir el tiquet al parquímetre o bé utilitzar l’app AMB: Aparcament per fer-ne el pagament segons les tarifes establertes. L’estacionament a les places de càrrega i descàrrega es fa per mitjà de la plataforma SPRO.


1.528 places de zona verda

En total, amb aquesta actuació s’habilitaran 1.528 noves places de zona verda en 72 carrers de la ciutat.

A Collblanc es creen 250 noves places de zona verda en 18 vies: carrer de la Terra Alta, carrer d’Ernest Lluch, carrer de Ferré, carrer de l’Estudi, carrer del Dos de Maig, carrer de la Creu Roja, carrer d’Orient, carrer de Rafael Campalans, travessera de Collblanc, carrer de Cotonat, avinguda del Torrent Gornal, carrer de Pujós, carrer de París, plaça de Guernica, carretera de Collblanc, carrer de Vallparda, carrer de Mas i carrer de la Riera Blanca.

A la Torrassa es creen 389 places de zona verda en 17 vies: carrer del Montseny, carrer de la Mare de Déu dels Desemparats, rambla Catalana, carrer d’Holanda, ronda de la Torrassa, ronda de la Via, carrer d’Albareda, carrer de Santiago Apòstol, carrer de Rafael Campalans, carrer del Doctor Martí i Julià, carrer del Rosselló, carrer de Goya, passatge de la Concepció, passatge de Bonvehí, passatge de Llopis, carrer del Xiprer i passatge del Congost.

A Santa Eulàlia es creen 889 places de zona verda en 37 vies: carrer de l’Alhambra, carrer de l’Amistat, carrer d’Àngel Guimerà, carrer de Bacardí, carrer de Badalona, carrer de Blas Fernández Lirola, carrer de Buenos Aires, carrer de Carrasco i Formiguera, avinguda del Carrilet (fins a l’avinguda d’Amadeu Torner), carrer de Castelao, carrer de Clotet, carrer de la Cultura, carrer d’Enric Morera, carrer de la Glòria, carrer de Gonçal Pons, carrer de la Igualtat, carrer de la Independència, carrer de Jansana, carrer de Lavínia, carrer de Martí Codolar, carrer del Mestre Carbó, carrer Modern, carrer de Muns, carrer de Narcís Monturiol (fins a l’avinguda d’Amadeu Torner), carrer de Natzaret, passatge de Ca n’Alòs, passatge de Guilera, passatge del Patronat, carrer de Pi i Margall, carrer del Prat de la Manta, carrer de la Riera Blanca, carrer de Rosell, carrer de Salamina, carrer de Santiago Ramón y Cajal, carrer Transversal, carrer de la Unió i carrer de l’Uva.

La implantació de les noves zones AIRE s’emmarca dins de les actuacions previstes al Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet amb l’objectiu de racionalitzar l’ús del vehicle privat a la ciutat, millorar la qualitat de l’aire i ordenar l’espai públic. També és una de les actuacions que formen part de les zones urbanes d’atmosfera protegida (ZUAP) del municipi, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400