Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Es recupera l’espai de la fàbrica SAS per a zona verda (nova finestra)
30/07/2021 11:00:00
Espai públic

Es recupera l’espai de la fàbrica SAS per a zona verda

Els treballs d’enderroc a la nau, que presenta un estat ruïnós, s’inicien amb la retirada controlada de les cobertes de fibrociment El solar, qualificat com a zona de renovació urbana, es preveu que es transformi en un futur en un espai d’ús ciutadà

Aquesta setmana han començat les obres d’enderroc de l’antiga fàbrica SAS de la ronda de la Torrassa. La nau, de propietat municipal per donació de l’antic propietari, presenta un estat ruïnós i havia estat ocupada il·legalment des de l’any 2018 fins al passat mes de juny.

Els treballs s’inicien amb la retirada controlada de les cobertes de fibrociment, que tenen una superfície total de 760 m2. Posteriorment, es procedirà a la deconstrucció de la resta d’elements de la nau i es mantindrà un tancament perimetral.

L’antiga fàbrica ocupa un solar de 940 m2 qualificat com a zona de renovació urbana, que en un futur es preveu que es transformi en un espai d’ús públic, en resposta a les reivindicacions ciutadanes del barri de la Torrassa.

L’empresa SAS, dedicada a la fabricació de mosaic hidràulic, es va fundar l’any 1900 a Vilanova i la Geltrú. El 1945 es va traslladar a L’Hospitalet per poder atendre el seu principal mercat, que es trobava a la ciutat de Barcelona, i el 1958 va desplaçar la seva activitat a una altra fàbrica a Montblanc.

La nau i el solar, ubicats en la confluència de la ronda de la Torrassa, el carrer de Rafael Campalans i la ronda de la Via, són actualment municipals per donació de l’antic propietari. En un futur, els terrenys seran destinats a ús del barri.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400