Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet ha acollit el IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys (nova finestra)
24/11/2022 17:00:00
Ocupació

L’Hospitalet ha acollit el IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys

L’acte ha comptat per primera vegada amb una sessió de networking impulsada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament econòmic de L’Hospitalet

Un centenar de persones han assistit avui al IV Congrés sobre l’Ocupació de les Persones de més de 45 Anys a l’Auditori Barradas, organitzat per l'Associació de Persones Aturades de més de 45 Anys de L'Hospitalet (Assat50) amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet; María Hilda López i Pérez, presidenta d’Assat50; Merche García Villatoro, síndica de greuges de L’Hospitalet, i Esther Giménez-Salinas i Colomer, síndica de greuges de Catalunya, han estat les encarregades de donar la benvinguda al congrés.

“Som experiència, eina de futur. Aprofita-ho” és el lema de la IV edició d’aquest congrés biennal que va iniciar-se el 2014, i que recupera enguany l’edició que no es va poder celebrar el 2020 a causa de la pandèmia.

L'objectiu de l’acte és lluitar pel valor de l'experiència i el talent i donar visibilitat a un col·lectiu que té dificultats a l’hora d’inserir-se al món laboral amb unes altes taxes d’atur. A més, esdevé un punt de trobada i d'intercanvi d'idees, de propostes i alternatives a la situació.

El congrés ha tingut una novetat aquest any, una sessió de networking on 60 persones de més de 45 anys han realitzat més de 150 entrevistes amb 14 empreses. Una activitat en col·laboració amb el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Aquest pacte el van signar el desembre de 2020 l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, la formació i la qualificació professional adequada a les necessitats de les persones i les empreses, així com d’impulsar la reactivació econòmica vinculada a una econòmica més sostenible, dinamitzar i detectar les necessitats del teixit empresarial i afavorir programes de suport.

A banda d’aquesta novetat, el congrés ha comptat amb la taula rodona “El valor de l'experiència”, una taula d’experiències pràctiques sobre casos d’èxit en la recerca de feina. A més, s’han organitzat tallers sobre com afrontar una entrevista amb èxit i sobre estratègies psicològiques davant la pèrdua de feina.

També s’han fet dues sessions plenàries: una sobre el futur del treball i una altra sobre el present, aquesta última amb la participació de Marc Sanmartí, director de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de L'Hospitalet, que ha parlat sobre les polítiques d’ocupació de l'Ajuntament.

José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, conjuntament amb Enric Vinaixa i Bonet, secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, han clos les sessions plenàries.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400