Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Acord entre veïnat i Ajuntament per millorar l’eix del carrer del Xipreret, nucli central de la vila vella (nova finestra)
27/09/2021 13:00:00
Espai públic

Acord entre veïnat i Ajuntament per millorar l’eix del carrer del Xipreret, nucli central de la vila vella

Se substituirà el sauló de la plaça de Josep Bordonau i Balaguer per una via verda accessible i s’hi renovarà la xarxa de desguàs per evitar la formació de bassals a causa de la pluja També són previstes actuacions per millorar les zones del safareig i els corralons, les llambordes, les vorades, els fanals, l’enllumenat i les plaques explicatives del carrer del Xipreret

L’Ajuntament i el veïnat del carrer del Xipreret han arribat a un acord per millorar l’entorn d’aquesta via, nucli central de la vila vella de L’Hospitalet. L’actuació més destacada es farà a la plaça de Josep Bordonau i Balaguer, on s’ubiquen els edificis històrics de l’Harmonia —una de les seus del Museu de L’Hospitalet— i la Talaia.

En aquesta plaça, porta d’entrada a l’eix del carrer del Xipreret i la vila vella, es canviarà l’actual terra de sauló per una via verda accessible, formada per llombardes i gespa, i són previstes actuacions de millora a la zona enjardinada, a l’arbrat i al mobiliari urbà.

A més, es renovarà la xarxa de desguàs a la confluència de la plaça de Josep Bordonau i Balaguer i el carrer del Xipreret per tal d’evitar la formació dels bassals que s’hi formen a causa de la pluja.

Les actuacions, que es duran a terme durant l’any 2022, també preveuen millores en les zones dels antics safareig i corralons, les vorades, els fanals, l’enllumenat i les plaques explicatives del carrer del Xipreret, a més de la substitució de les llambordes més desgastades de la calçada central.

A banda de l’Harmonia i la Talaia, en aquest eix de la vila vella també es troben els edificis històrics i protegits Casa Espanya i Can Riera que són seus, juntament amb l’Harmonia, del Museu de L’Hospitalet; a més de diversos habitatges del carrer del Xipreret originaris del segle XVI. L’Ajuntament estudia també futures actuacions de millora en aquest conjunt d’edificis que formen part del patrimoni històric de la ciutat.

L’acord per millorar l’eix del nucli antic ha estat possible gràcies al treball conjunt entre una representació de veïns i veïnes del carrer del Xipreret, la regidoria del districte i l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, per encàrrec de l’alcaldessa, Núria Marín.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400