Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Més de 200 persones grans participen en el taller digital Connecta en gran (nova finestra)
30/09/2022 14:30:00
Gent Gran

Més de 200 persones grans participen en el taller digital Connecta en gran

La jornada d’obertura del Mes de la Gent Gran és el tret de sortida a una programació d’activitats que s’estendrà fins al 21 d’octubre

La jornada d’obertura del Mes de la Gent Gran de L’Hospitalet aplega avui més de 400 persones grans al Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano. Aquest acte és el tret de sortida a una programació d’activitats que tindran lloc del 30 de setembre al 21 d’octubre a diferents espais de la ciutat.

La jornada ha començat amb l’activitat Connecta en gran, una hackató sènior que forma part de L’Hospitalet 6.0, l’estratègia de digitalització i connectivitat de la ciutat. Més de 200 persones grans han après a treure el màxim profit del seu telèfon mòbil, s’han endinsat en el món de la intel·ligència artificial i han après a navegar amb seguretat. L’activitat ha comptat amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Per finalitzar, agents de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i de la Unitat de Convivència del mateix cos han donat consells bàsics de seguretat.

La jornada ha seguit amb una sessió esportiva dirigida, especialment dissenyada per al col·lectiu de gent gran i organitzada pels poliesportius municipals de L’Hospitalet. I ha continuat amb un dinar popular gratuït per a persones de més de 65 anys amb la participació de 480 persones.

I per amenitzar la tarda, està previst el monòleg d’humor No em toquis els drets, amb el comunicador Xavi Odón, i, per finalitzar, un ball amb el grup musical Telva & Orquesta.

A més, s’ha aprofitat aquesta jornada per donar inici a una enquesta sobre necessitats de la gent gran, que es farà durant els mesos d’octubre i novembre a diversos punts de la ciutat.

La iniciativa sorgeix del treball de la Taula Sectorial de Drets de la Ciutadania i Cohesió Social del Consell de Ciutat, amb l’objectiu de recollir propostes i suggeriments per a la futura Carta de drets de la gent gran de L’Hospitalet, que s’està treballant amb un procés participatiu.


Activitats diverses en el Mes de la Gent Gran

Les activitats del Mes de la Gent Gran continuen fins al 21 d’octubre amb activitats diverses, entre les quals destaca el diàleg amb Manuela Carmena —advocada laboralista, jutgessa emèrita i exalcaldessa de Madrid—, conduït per la periodista Milagros Pérez Oliva, el dilluns 17 d’octubre a les 17 h a l’Auditori de La Farga Centre d’Activitats.

I del 19 al 21 d’octubre, se celebrarà FiraGran 2022, la 23a edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya, amb conferències, tallers i debats, a més d’expositors amb entitats, empreses i administracions que treballen per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

La programació s’emmarca en la celebració del dia 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran, amb la finalitat de reconèixer el valor de les persones grans a la nostra societat i convertir-les en protagonistes.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400