Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Violència visual. Imatges feminicides.Veure imatge de Xerrada "Violència visual. Imatges feminicides" (nova finestra)
30/01/2024

Xerrada "Violència visual. Imatges feminicides"

A través de la visualització d’imatges de la publicitat, les sèries o el cinema, i a partir del que ens provoquen emocionalment, la xerrada pretén obrir un debat crític sobre el poder de les imatges com una forma més de violència contra les dones. L’anomenada violència simbòlica es manifesta a través de diferents elements: la perpetuació de cànons de bellesa “normatius”; que només generen frustració i culpabilitat; la cosificació i hipersexualització de la imatge de la dona, que reforça la seva identificació com a subjecte passiu o, pitjor encara, com a objecte; o la construcció d’estereotips de gènere sobre la sexualitat des d’una mirada masculina, que estableix relacions desiguals.

Sense oblidar la banalització de la violència, que la normalitza i conforma el que es coneix com a “cultura de la violació”. És fa evident a determinats productes audiovisuals, musicals i de la cultura de masses en general. I, com diu l’experta: “De tant repetir-se, aquesta violència simbòlica contra la dona minimitza les seves conseqüències i la fa invisible integrant-la al nostre marc mental. I això és especialment evident (i greu) entre els adolescents en relació amb la pornografia que, pel seu poder addictiu i de fàcil accés, es filtra en el llenguatge, els comportaments i la definició del rols sexoafectius”.

Vols contribuir al debat sobre l’impacte que generen aquestes “imatges feminicides” i treballar plegades per minimitzar el seu efecte? T’hi esperem!

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400