Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament presenta en el Congrés de Serveis Socials el projecte Caminem pels barris, per pal·liar la soledat entre la gent gran (nova finestra)
16/09/2021 10:50:00
Gent gran

L’Ajuntament presenta en el Congrés de Serveis Socials el projecte Caminem pels barris, per pal·liar la soledat entre la gent gran

Es tracta d’un espai de trobada que facilita la interacció i el diàleg per evitar situacions d’aïllament entre els usuaris dels casals i els menjadors per a gent gran, tancats arran de la pandèmia   Són 4 grups que passegen pels barris de Sant Josep, la Torrassa, Can Serra i Santa Eulàlia, que s’han adaptat a les mesures de seguretat vigents en cada moment

L’Ajuntament de L’Hospitalet participa en el IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, que se celebra els dies 16 i 17 de setembre a Girona, amb la presentació aquesta tarda del projecte Caminem pels barris, un espai de trobada que facilita la interacció i el diàleg de forma voluntària i activa per pal·liar el sentiment de soledat no volguda entre la gent gran i evitar situacions d’aïllament.

Arran de la pandèmia, el març de 2020 es van haver de tancar els casals i els menjadors per a la gent gran. Els Serveis Socials municipals van lliurar àpats a domicili per a les persones més vulnerables i es van activar serveis de voluntariat per fer compres, acompanyament i gestions per a persones grans que ho van necessitar. També es van fer trucades de seguiment als usuaris dels menjadors i es van crear grups de WhatsApp. Amb tot, els tècnics van detectar un increment de la soledat i una afectació en la salut física i mental dels més grans.

Amb la posada en marxa del projecte Caminem pels barris s’aconsegueix fomentar l’activitat física com a font de salut; facilitar les relacions socials i la xarxa relacional; promocionar l’autonomia i les activitats fora del domicili, i, finalment, fer créixer l’autoestima.

Així, s’han format quatre grups que passegen pels barris de Sant Josep, la Torrassa, Can Serra i Santa Eulàlia. D'acord amb les mesures de seguretat vigents a cada moment, va iniciar-se amb cinc persones per grup més la treballadora social —per no superar el llindar de sis persones—, i actualment s’han incrementat fins a nou persones.

El programa del Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats gira al voltant de la temàtica “Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia”. L’organitzen els col·legis professionals de Pedagogia, Psicologia, Educació Social i Treball Social, els dies 16 i 17 de setembre de 2021, al Palau de Congressos de Girona, en format presencial i en streaming.

La darrera edició del congrés va tenir lloc el 2018 a La Farga Congress de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400