Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Un centenar d’estudiants d’FP de l’àrea metropolitana posen a prova la seva creativitat a L’Hospitalet (nova finestra)
09/02/2024 14:00:00
Educació

Un centenar d’estudiants d’FP de l’àrea metropolitana posen a prova la seva creativitat a L’Hospitalet

La ciutat ha acollit aquest matí uns tallers que formen part del projecte MetròpolisFPLab de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per contribuir a la formació d’estudiants d’FP i implicar també empreses i institucions

Més de cent estudiants d’FP de poblacions veïnes han participat avui al Centre Cultural Bellvitge als tallers de creativitat de la sisena edició de MetròpolisFPLab, un projecte d’innovació oberta impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i coordinat per la Fundació BCN Formació Professional.

L’objectiu del projecte és potenciar les competències transversals en l’FP a través de reptes reals que plantegen empreses i institucions i que resol, de forma acompanyada, alumnat de formació professional de CFGM i CFGS.

Amb aquestes accions es contribueix a augmentar la qualitat de la formació i l’ocupació dels estudiants d’FP i l’accés de les organitzacions al talent creatiu que existeix als centres. És un projecte que estableix vincles i gran impacte en el territori. 

Aquest curs el projecte compta amb la participació de 1.460 alumnes que formen 356 equips de 46 centres d’FP que responen a 13 reptes d’empreses i institucions. L’Hospitalet avui ha estat representada per alumnes de l’Institut Provençana i l’Institut Mercè Rodoreda.

A més dels centres de l’àrea metropolitana de Barcelona, per segon any consecutiu el projecte també inclou els municipis de Granollers, Mataró i Manresa, a través de la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Aquesta és una acció alineada amb la voluntat municipal de desenvolupar el Pla FP365 per impulsar el talent de l’alumnat d’FP i la relació amb les empreses.

L’acte final de l’edició anterior, el juny passat, es va fer a l’Institut Provençana.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400