Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Prop d’un miler d’estudiants participaran demà a la jornada STEM a L’H per difondre les ciències (nova finestra)
26/04/2023

Prop d’un miler d’estudiants participaran demà a la jornada STEM a L’H per difondre les ciències

Uns 200 estudiants d’ESO han preparat tallers, jocs i activitats en què participaran uns 700 nois i noies de primària

El parc de la Marquesa acollirà demà, 27 d’abril, entre les 9.30 i les 12 hores, una nova edició de la jornada STEM a L’H, una activitat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de L’Hospitalet i l’Àrea  d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament, en el marc de LHCiència. Aquesta iniciativa s’havia realitzat fins ara als porxos de La Farga i a partir d’ara es vol convocar cada any en un indret diferent de la ciutat.

L’objectiu és promoure la vocació científica entre infants i joves alhora que es fa visible la tasca que fan els centres de la ciutat en relació amb les matèries STEM. Les activitats que es proposen volen transmetre que les ciències, les matemàtiques i les tecnologies poden ser divertides i engrescadores, a més d’estar presents en tot el que ens envolta.

Més de 250 alumnes dels 11 instituts de la ciutat, acompanyats per una cinquantena de docents, han preparat activitats de ciència que proposaran als estudiants de 17 centres de primària, uns 700 alumnes, que aniran passant al llarg del matí pels estands dels centres.

Els tallers s’adrecen alumnes de 5è de primària i proposen activitats relacionades amb la química, la física, la biologia, les matemàtiques, la  nanotecnologia, etc. Entre d’altres, hi haurà els tallers següents: Densitat i reaccions químiques, El sistema planetari en moviment, Filmació amb croma i coloració segons PH, Llum de lava, Fluids no-newtonians, Duels de daus multiplicatius i sumatius, Polsera d'ADN, Impressió 3D i Esferificacions de llet i iogurt.

Per acompanyar l’activitat, alumnes dels instituts Apel·les Mestres i Margarida Xirgu oferiran actuacions musicals en el marc del projecte municipal Rock’in, que compta amb la col·laboració de la Casa de la Música.

Alumnat i professorat podran aprofitar per visitar al parc de la Marquesa, l’exposició “Enciclopèdia de dones STEM” de la il·lustradora Sandra Uve i de la docent i sotsdirectora de la UPC Núria Salan, que es pot visitar a Torre Barrina fins al 28 d'abril.

Els instituts que proposen els tallers són Apel·les Mestres, Bisbe Berenguer, Eugeni d’Ors, Rubió i Ors, Mercè Rodoreda, Bellvitge, Margarida Xirgu, Santa Eulàlia, Torras i Bages, Can Vilumara, i Eduard Fontserè.

Pel que fa a les escoles que hi assistiran són: Ernest Lluch, Charlie Rivel, Màrius Torres, Ausiàs March, Pau Sans, Santiago Ramón y Cajal, Joan Maragall, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Lola Anglada, Provençana, La Carpa, Joaquim Ruyra, Milagros Consarnau, Ramon Muntaner, Patufet Sant Jordi i Pep Ventura.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400