Ahir, el Districte Cultural L’H va obrir alguns dels seus espais a 32 programadors culturals nacionals i internacionals, contribuint així a teixir relacions amb festivals i esdeveniments artístics d’arreu del món. Aquesta és una activitat emmarcada dins el Grec PRO, una trobada de professionals dins del Grec Festival de Barcelona. La visita va culminar amb l’assistència a Ofèlia (Panic Attack), un espectacle dins el programa del Grec i creat en residència a Can Trinxet.
El Grec PRO és un espai de coneixement i reflexió entre professionals de les arts escèniques. Enguany, el Districte Cultural L’H en forma part juntament amb altres agents culturals de Barcelona com La Fabra i Coats, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, l’Institut Ramon Llull, la Nau Ivanow, la Sala Beckett, l’IDEAL (Centre d’Arts Digitals de Barcelona), la Caldera i el MAE (Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques).
Tots aquests espais emblemàtics s’obren per enriquir el teixit cultural i artístic i seran visitats, entre d’altres, per professionals de Trafó House (Budapest), DanceHouse/Eponymous (Vancouver), La Bâtie-Festival de Genève, Centro Cultural Matucana 100 (Xile) o San Francisco International Arts Festival.
L’itinerari de la visita va començar al Centre d’Art Tecla Sala, a les 16 h, on es va fer la presentació del Districte Cultural L’H i del projecte Dansa Metropolitana, nascut el 2018 i en què participen dotze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu de donar el màxim protagonisme i visibilitat a la dansa com a disciplina artística en totes les seves modalitats.
A continuació, es va fer una visita a l’edifici Freixas, un dels vivers artístics més interessants del panorama català actual. Es tracta d’un actiu de creació contemporània que té com a referents experiències similars sorgides a Brooklyn, Londres o Berlín. Allà es va presentar Tres Passos Estudio, un taller de tres creadores que fan restauració de mobles, escultura i disseny de joies. També és un espai d’exposició on es mostra la producció d’altres artistes i s’imparteixen tallers de restauració i pintura creativa. En acabat, es va visitar Industrial Akroll, uns estudis per a reportatges fotogràfics, audiovisuals, cine, publicitat, arts visuals i esdeveniments escènics.
La visita va acabar amb l’assistència a l’espectacle Ofèlia (Panic Attack), dirigida per Àlex Rigola i posada en escena a Can Trinxet, antic conjunt industrial i ara element patrimonial de la ciutat.
El Districte Cultural de L’Hospitalet
El Districte Cultural de L’Hospitalet és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. Actualment, es consolida com un dels principals pols creatius de l’àrea metropolitana.
Des de la seva posada en marxa el 2015, més de 500 artistes i agents culturals s’han instal·lat en antigues fàbriques, magatzems i tallers en desús de la ciutat. Hi trobem estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, gabinets d’arquitectura i publicitat, o tallers de disseny de moda i de joies, entre altres activitats.
El Districte Cultural L’H representa un dels tres eixos principals de l’economia de la ciutat, juntament amb el Districte Econòmic i la plaça d’Europa, i el clúster biomèdic de Bellvitge.
Ajuntament de L'Hospitalet