Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet proposa descobrir les caixes friquis de la col·lecció de Jaume Vidal (nova finestra)
20/04/2021

El Museu de L’Hospitalet proposa descobrir les caixes friquis de la col·lecció de Jaume Vidal

“Caixes friquis. Una mirada de Jaume Vidal” és l’exposició temporal que el Museu de L’Hospitalet obre el pròxim 22 d’abril. Són les peces que al llarg de la seva vida ha aplegat el periodista Jaume Vidal, un col·leccionista poc convencional, com demostra el títol de “caixes friquis”.

A l’exposició hi trobarem moltes peces relacionades amb el món del còmic       —Corto Maltés, Superman—, amb agents secrets —James Bond, 007—, cotxets de joguina, jocs... Tot, endreçat en caixes de les quals no podem conèixer tot el contingut.

Com indica Agustín Fructuoso, comissari de l’exposició, el detall de no saber-ho tot és important, ja que fa que les caixes friquis no siguin mers contenidors del col·leccionista: “Mentre que un col·leccionista es mou fent equilibris entre els seus desitjos i obsessions i la necessitat de mostrar les seves possessions, Jaume Vidal és un obsés a qui no importa no ensenyar-ho tot, i és justament aquest no mostrar el que converteix les seves caixes en espais on tenen cabuda somnis, desitjos, obsessions, records, reflexions..., és a dir, tot allò que se li demana a un contenidor de matèria poètica com és una obra d’art".

Jaume Vidal (Barcelona, 1958) és llicenciat en ciències de la informació. Des de 1987 ha treballat com a periodista cultural especialitzat en arts visuals i còmic, en els diaris Avui, La Vanguardia, El Observador i El País. A El Punt i El Punt-Avui ha estat redactor en cap de Cultura. També ha comissariat exposicions al voltant del món del còmic i ha escrit diversos llibres sobre el tema.

La mostra romandrà oberta fins al 12 de setembre a Casa Espanya (carrer de Joan Pallarès, 38), de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, i els dissabtes i diumenges, d’11 a 14 hores.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400