Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Atorgades les Beques L’Hospitalet, coordinades pel Museu de la ciutat (nova finestra)
19/01/2024 9:30:00
Recerca

Atorgades les Beques L’Hospitalet, coordinades pel Museu de la ciutat

L’Ajuntament de L’Hospitalet lliura dues beques de recerca per promoure l’estudi de la ciutat en el camp de les ciències socials

La 38a edició de les Beques L’Hospitalet, que atorga l’Ajuntament a través del Museu, ha quedat resolta amb l’adjudicació de dues beques per promoure l’estudi de la ciutat en el camp de les ciències socials. Els projectes guanyadors són La Bomba: història d'un barri de barraques, de Joan Roger Goncé, i La torre del Cap del Riu: una estructura defensiva al paisatge de L'Hospitalet, d’Alfredo Chamorro Esteban.

Joan Roger Goncé és graduat en Història, té un màster en Història Contemporània i Món Actual (Universitat de Barcelona) i és doctorant per la Universitat Politècnica de Catalunya. L’objectiu de la seva investigació és aproximar dos àmbits d’investigació, l’espai i la societat, i prendre com a estudi el barri de la Bomba de L’Hospitalet. Aquesta barriada va estar marcada, en els anys entre guerres, pel seu origen barraquista, i, posteriorment, en ple franquisme, per l’autoorganització veïnal, que va permetre la creació d’una cooperativa d’habitatge. En conseqüència, el barri va esdevenir un espai especialment representatiu de la perifèria popular i obrera de la ciutat durant el segon terç del segle xx.

Alfredo Chamorro Esteban és doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona i la seva investigació pretén reconstruir la història de la torre del Cap del Riu: un element arquitectònic defensiu, construït a mitjan segle XVI a la desembocadura del riu Llobregat. La torre va tenir un paper important en la història de L'Hospitalet. Refer la història d’aquesta torre pot contribuir que les noves generacions s’acostin al passat de L’Hospitalet i tinguin una millor percepció del seu paisatge històric.

Coordinades pel Museu de L’Hospitalet, les beques estan adreçades a persones amb llicenciatura o grau universitari en l’àmbit de les ciències socials. L’import destinat a cadascuna de les dues beques és de 5.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el 14 de desembre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400