Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El TPK presenta “Zona D”, la mostra dels seus artistes residents (nova finestra)
20/06/2023 12:15:00
Cultura

El TPK presenta “Zona D”, la mostra dels seus artistes residents

Instal·lada al Centre d’Art Tecla Sala del 22 de juny al 16 de juliol

El TPK Art i Pensament Contemporani  presenta l’exposició “Zona D”, que es podrà visitar al Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet. L’acte d’inauguració tindrà lloc dijous, 22 de juny, a les 19 hores.

L’exposició s’emmarca en una nova edició del cicle Solstici, la mostra anual dels artistes i col·lectius residents als espais de creació del TPK. Enguany podrem veure el resultat d’una reflexió sobre els esdeveniments socials dels últims anys en què conflueixen conflictes com ara la radicalització política, la desconfiança cap a les institucions, la pandèmia i la guerra en territori europeu.

Fruit d’aquests fets històrics, més de vuitanta artistes i col·lectius del TPK es plantegen el futur i la manera mitjançant la qual la seva producció artística pot millorar la vivència en comunitat.

Atesa la urgència de respirar humanitat i llibertat, els artistes conviden el públic a visitar “Zona D” i entrar en la seva proposta expositiva, que s’estructura seguint la lògica d’una manifestació, tot motivant el públic a intervenir amb les seves pròpies consignes personals. La sala d’exposició es transforma en un laboratori que pretén articular l’art com a demanda social col·lectiva.

La proposta fa servir recursos visuals que evoquen diverses pràctiques artístiques vinculades a les mobilitzacions socials: cartells, pancartes, grafitis, pintades, poesia i rap, entre d’altres.

El TPK Art i Pensament Contemporani és un projecte d’investigació que comprèn sis línies fonamentals d’actuació: formació, creació, producció, difusió, intercanvis internacionals i suport a l’art emergent amb espais de residència per a artistes. El 2022 va celebrar 45 anys d’història i activisme artístic a L’Hospitalet.

Activitats entorn de l’exposició

L’exposició es complementa amb la projecció d’un documental, una trobada d’artistes i una visita comentada a l’espai expositiu.

S’obrirà el cicle amb la projecció del documental Bienvenido Mr. Banksy (2021), un film que enceta el debat entorn de reflexions sobre l’art urbà. Serà el dimarts 27 de juny, a les 18.30 hores.

La mateixa setmana, el divendres 30 de juny, a les 18 hores, artistes convidats i artistes participants de l’exposició es trobaran en un micro obert amb actuacions i un espai de diàleg a la sala d’exposicions del Tecla Sala.

Per dissabte 1 de juliol, a les 12.30 hores, està programada la visita comentada a l’exposició a càrrec del servei educatiu del Tecla Sala.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 de juliol.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400