Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Museu de L’Hospitalet acull una exposició reflex de la Palestina actual (nova finestra)
08/09/2023 13:00:00
Cultura

El Museu de L’Hospitalet acull una exposició reflex de la Palestina actual

La mostra vol donar a conèixer una complexa realitat a través de la fotografia

El Museu de L’Hospitalet inaugurarà dijous, 14 de setembre, l’exposició fotogràfica “Imatges contra l'oblit. Memòria històrica palestina. Vivències de la Nakba a Catalunya”, d'Ester Pérez Berenguer. La mostra il·lustra el dia a dia de diferents famílies palestines immerses en la seva lluita per la supervivència com a poble. L’exposició es podrà visitar fins al 8 d’octubre.

L’acte d’inauguració comptarà amb una xerrada a càrrec d’Ibrahim Beisani, representant de la comunitat palestina a Catalunya, i amb una visita guiada a càrrec d’Ester Pérez Berenguer, comissària de l’exposició. Les activitats es duran a terme, respectivament, a la seu de Can Riera i Casa Espanya, a partir de les 19 hores.

El Museu pretén donar presència al relat de les víctimes dels diferents conflictes del món actual i als seus drames humanitaris associats. En concret, en aquesta exposició, la fotografia esdevé un certificat de l’existència del poble palestí, un exercici de legitimació de la seva pròpia existència, de fer-se tangible i real per no caure en l’oblit.

Diferents membres de la comunitat palestina a Catalunya han obert casa seva, els seus àlbums de fotos familiars, documentació administrativa atresorada durant anys i altres objectes amb una forta càrrega històrica. Aquests testimonis han relatat com van viure la Nakba en primera persona, com van haver de fugir amb el que duien posat, com les dones palestines fan front a la doble ocupació     —la del territori i la dels seus cossos—, com el poble palestí resisteix i s’enfronta a la força ocupant.

L’exposició s’ha dut a terme amb la col·laboració de Comunitat Palestina de Catalunya, Suds-Internacionalisme Solidaritat Feminismes, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Diputació de Barcelona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400