Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Centre d’Art Tecla Sala acull demà la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya (nova finestra)
06/10/2021

El Centre d’Art Tecla Sala acull demà la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya

  • És una eina per cartografiar la realitat artística del país i contribuir a millorar les polítiques adreçades al sector

  • Impulsat pel Departament de Cultura, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i les associacions professionals de la cultura

 

L’elaboració del Cens d’Artistes es va posar en marxa el desembre de 2020 impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i les associacions de professionals de la cultura amb l’objectiu de cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament de l’Estatut de l’artista. El Cens implicava un treball exhaustiu de diagnosi i d’avaluació a partir del qual definir estratègies, directrius i accions concretes per millorar les condicions professionals dels artistes i els professionals de la cultura i les polítiques públiques adreçades al sector.

Per tal de donar a conèixer el Cens i fomentar la inscripció de creadors residents a Catalunya s’ha programat un sèrie d’actes de presentació per tot el territori i en diferents institucions, començant per la Xarxa de Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya.

L’acte de presentació tindrà lloc el 7 d’octubre, a les 19.30 hores, al Centre d’Art Tecla Sala a càrrec de Manuel Guerrero, coordinador del Cens d’Artistes de Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat; Margarida Troguet, vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), i David Quirós, regidor de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet. En el marc de l’acte, els artistes Lolo&Sosaku realitzaran la performance Arco M.

Lolo&Sosaku es van constituir com a tàndem artístic l’any 2004 i tenen el taller al Districte Cultural. La seva obra explora la capacitat de crear nous significats a través de l’associació entre els objectes, l’entorn i els espectadors.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400