Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de “Artistes uruguaians a Catalunya” a l’Auditori Barradas (nova finestra)
09/05/2023 10:00:00
Cultura

“Artistes uruguaians a Catalunya” a l’Auditori Barradas

Amb motiu del 45è aniversari de la Casa de l’Uruguai de Barcelona

L’Auditori Barradas inaugurarà dijous, 11 de maig, l’exposició “Artistes uruguaians a Catalunya”, organitzada per la Casa de l’Uruguai de Barcelona, amb motiu de la celebració del seu 45è aniversari. La inauguració, a les 19 hores, comptarà amb la presència del cònsol general de l’Uruguai a Barcelona, Pedro Valenzuela.

Aquesta és una mostra de diferents disciplines plàstiques com pintura, escultura, fotografia, collage i instal·lacions creades per un conjunt d'artistes uruguaians. La característica principal de la mostra és la diversitat amb què cada artista es manifesta plàsticament sense els lligams d’una línia expositiva ni relat determinat.

Comissariada per Salvador Valente, hi trobem obres  d’Elisa Armendaris, Claudio Bado, Ana María Beaulieu, Pablo Bruera, Yamandú Canosa, Daniel Giordano, Hugo González, Myriam Mercader, Julio Quijano, Mateo Tikas, Rubens Tosi, Salvador Valente i Clarina Vicens.

Valente explica que “exposar en aquesta ciutat i concretament en aquesta prestigiosa sala, té un significat molt especial per a la Casa de l’Uruguai i per a tots els uruguaians que han trobat en aquesta terra casa seva”.  I és que l’Auditori Barradas deu el seu nom a Rafael Barradas, un dels grans mestres de la pintura uruguaiana del segle XX, que va residir a L’Hospitalet des de finals del 1925 fins al 1928, i vinculat als més significatius intel·lectuals i figures del panorama artístic català.

L'Auditori Barradas és un dels equipaments de proximitat més cèntrics de L’Hospitalet. Està especialitzat en programació musical i, a més, ofereix una programació variada d’activitats durant tot l'any que inclou teatre, dansa, audiovisuals, cicles de conferències i altres activitats escèniques, culturals, socials i divulgatives.

L’exposició es podrà visitar fins a l’11 de juny.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400