Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Les pistes de ball de L’Hospitalet es transformen en galeries d’art efímeres (nova finestra)
14/12/2022 11:00:00
Cultura

Les pistes de ball de L’Hospitalet es transformen en galeries d’art efímeres

Els dies 17 i 18 de desembre, les sales El Pumarejo i la Sala Salamandra, de L’Hospitalet, acolliran propostes d’art contemporani amb instal·lacions, videoart i performances.

Els dies 17 i 18 de desembre se celebra la segona edició de CLUBS. Art a la pista, el circuit d’exposicions artístiques que transforma les pistes de ball dels clubs nocturns de L’Hospitalet i Barcelona en espais efímers d’art en horari diürn.

Aquesta edició, i com a novetat, CLUBS s’expandeix a L’Hospitalet amb El Pumarejo i la Sala Salamandra, amb la participació del Districte Cultural, i també se centra en el districte de Ciutat Vella de Barcelona, amb la participació de Freedonia, Meteoro, Sala Apolo i Sidecar, que obriran en un horari especial diürn per a acollir les propostes artístiques del circuit.

Al llarg de dos dies, el circuit d’exposicions programa obres d’art audiovisual contemporani i videoart, així com performances de dansa i música, entre altres disciplines artístiques, totes elles relacionades amb la cultura de club, de la mà de disset artistes nacionals i internacionals.

Organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i impulsat per Joana Roda, directora de la galeria Bombon Projects, i Dessislava Pirinchieva, comissària i gestora cultural, CLUBS pretén acostar la cultura de clubbing a la ciutadania i reivindicar l’espai del club més enllà de la nit, com un lloc de coneixement, experimentació i llibertat a través d’una proposta expositiva en la qual participaran diferents artistes i obres.


La programació de CLUBS 2022 a L’Hospitalet

Maria Jurado, artista de dansa, coreògrafa i investigadora resident a Barcelona, presentarà a El Pumarejo la seva última peça, Dancing with my abjection, en col·laboració amb Hadren, artista independent, productor musical, sound designer i DJ. La peça treballa el concepte de l’abjecció des de diferents disciplines artístiques. Dissabte, 17 de desembre, de 14.30 a 15 h, i diumenge, 18, de 16.30 a 17 h, a El Pumarejo (avinguda del Carrilet, 187, Nau 4).

La Sala Salamandra acollirà l’espectacle Lo Faunal, del ballarí i coreògraf Pol Jiménez, format en dansa espanyola i flamenc, i sempre a la recerca de nous codis i interrogants de l’escena a través del pensament contemporani. La seva darrera creació és un treball on el ballarí transita per la interespècie i les seves costures. Dissabte, 17 de desembre, de 13.30 a 14 h, i diumenge, 18, de 17 a 17.30 h, a la Sala Salamandra (avinguda del Carrilet, 235).

CLUBS. Art a la pista

CLUBS és un projecte organitzat per l’ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya) amb el suport especial de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la col·laboració del Districte Cultural de L’Hospitalet, MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), Blueprojects Foundation, The Fish And Xips Shop i Pas Une Orange.

El projecte va néixer el 2021 amb la voluntat d’oferir una resposta a la nostàlgia de tornar a trepitjar les pistes de ball després dels mesos de confinament, i permet que públic de totes les edats —també infantil— pugui viure una experiència diferent, en un horari no habitual i en un espai que normalment està reservat a l’oci nocturn i a la música en directe, ampliant així l’oferta cultural de la ciutat al panorama artístic internacional, i oferint una proposta inusual a les sales per a generar noves sinergies amb artistes, galeries, museus, fundacions públiques i privades i altres institucions.

Més informació a www.art-clubs.com

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400