Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
18/02/2021

Ciència en femení: arriba el 4t sLHam de científiques de l’IDIBELL

  • L’Auditori Barradas acollirà dissabte aquest acte divulgatiu amb vuit dones científiques que explicaran la seva experiència en la recerca i la innovació
  • Forma part de les activitats organitzades a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

En el marc dels actes organitzats a la ciutat per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’IDIBELL organitza dissabte un acte en el qual vuit dones explicaran a través d’una xerrada divulgativa quina és la seva feina al voltant de la recerca i la innovació.

El 4t sLHam de dones científiques de l’IDIBELL tindrà lloc dissabte, 20 de febrer, a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet. Hi participaran vuit investigadores i professionals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Cada una d’elles explicarà la seva tasca al voltant de la recerca i la innovació amb una xerrada divulgativa de cinc minuts. L’edició 2021 de l’sLHam estarà protagonitzada per les investigadores i professionals científiques Gabriela Jiménez, Mireya Plass, Maria Suñol, Cristina Martínez, Bárbara Rivera, Carmen Ardanuy, Lídia Garcia i Milagro González. L’acte serà conduït per Carla Serra, comunicadora científica de l’IDIBELL. Amb aquesta iniciativa, que ja compta amb tres exitoses edicions, es vol fer més accessible i més viva la ciència, apropar-la a tot tipus de públic d’una forma festiva i posar en relleu el paper decisiu de les dones en el nostre sistema de recerca.

L’acte comptarà amb l’actuació musical de la jove cantant Gisela Quirós, gràcies a la col·laboració de l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de L’Hospitalet. El públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació de l’sLHam. L’esdeveniment recaptarà fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors seran destinades íntegrament al projecte solidari de l’IDIBELL Salvem vides.

L’sLHam de científiques commemorarà el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. S’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La iniciativa té el suport del cicle Pessics de Ciència (el programa que desenvolupa el Centre Cultural Sant Josep), de l’Auditori Barradas i de diverses empreses del sector biotecnològic. L’acte es durà a terme respectant totes les mesures sanitàries corresponents, i amb la limitació d’aforament que dictin els protocols vigents.

Aquest acte forma part de les activitats que l’Ajuntament, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) organitzen al llarg de tot el mes de febrer per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Campanyes de difusió a través de les xarxes socials, accions de sensibilització a les escoles i l’sLHam de dones científiques. El programa combina activitats presencials amb d’altres que es fan en línia.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400