Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El XVIII Cicle de Blues & Boogie omple L’Hospitalet de música negra (nova finestra)
24/10/2023 13:15:00
Cultura

El XVIII Cicle de Blues & Boogie omple L’Hospitalet de música negra

En aquesta edició destaca la presència del reconegut productor britànic Mike Vernon, acompanyat de la banda Cat Squirrel

Del 27 d’octubre al 25 de novembre se celebra la XVIII edició del Cicle de Blues & Boogie a L’Hospitalet. El cicle, organitzat pel Centre Cultural Collblanc-la Torrassa amb la col·laboració de la Societat de Blues de Barcelona, és una de les cites assenyalades de la música d’arrel afroamericana a Catalunya i comptarà amb una quinzena d’activitats i concerts gratuïts a diferents escenaris de la ciutat.

En aquesta edició destaca la presència del britànic Mike Vernon, reconegut productor discogràfic i fundador del segell independent Blue Horizon, que ha treballat en discos de mestres del blues com John Mayall o Eric Clapton al llarg de més de seixanta anys en la indústria de la música. Vernon oferirà una conferència on respondrà preguntes sobre la seva professió (27 d’octubre) i un concert amb Cat Squirrel (28 d’octubre), el seu nou projecte.

Completen el cartell una àmplia varietat de bandes i artistes nacionals i internacionals com Tuccis (20 d’octubre), Boozan Dukes (3 de novembre), Reinaldo Rivero i Alberto Gulias “Los Gumbo” (4 i 11 de novembre), Indigo Blues (4 de novembre), Rob Stone & David Giorcelli (11 de novembre), Poyo Moya Trio (18 i 25 de novembre), The Bad Habits (18 de novembre) i Gisele Jackson & The Shu Shu’s (24 de novembre).

Com a novetat, la música en directe continuarà a les jam sessions de blues i soul. Tindran lloc cada dijous i diumenge de novembre, de 19 a 21 hores, al Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet (carrer de la Riera de la Creu, 50).

Com és habitual, el cicle inclou activitats paral·leles com exposicions, xerrades i cercaviles a l’estil de les second line de Nova Orleans (els Estats Units) seguides de concerts al carrer. Destaquen “El blues d’elles” (28 d’octubre), una xerrada-concert adreçada al públic familiar que recorre la història del blues protagonitzada per dones cantants i compositores, i l’exposició “Història del cicle L’HBB en imatges”, que recupera la tradició bluesera de L’Hospitalet.

La festa de tancament, la Boogie-Woogie Jubilée a l’Auditori Barradas (25 de novembre), la protagonitzaran tres exponents en l'àmbit mundial: Lucca Filastro & Christian Rannenberg & Lluís Coloma Trio amb un concert per gaudir i viatjar per la història del blues i el boogie woogie.

Tots els concerts i activitats són gratuïts excepte la Boogie-Woogie Jubilée. A la resta d’espais, l’accés és lliure amb aforament limitat. L’accés a la sala s’obrirà trenta minuts abans de l’inici del concert. També hi haurà la possibilitat de seguir els concerts en directe a través de les xarxes socials.

Més informació i programació completa: https://bit.ly/3FjT8HL.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400