L’artista Mercedes Pimiento presenta a la Fundació Arranz-Bravo l’exposició Arquitectures terminals, un projecte basat en l’experimentació i la utilització de materials domèstics i industrials, com canals, cablejats, canonades o circuits connectors, que interessen l’artista tant per les seves qualitats formals com per les noves possibilitats espacials i conceptuals que li ofereixen.
Mercedes Pimiento sent admiració per unes estructures que, tot i transportar elements de primera necessitat —aigua, electricitat, dades, gas—, volem invisibilitzar, per bé que cada vegada són més determinats en les nostres vides.
A Mercedes Pimiento l’interessen tant les articulacions estructurals com la seva presència escultòrica que percep, principalment, a l’entorn industrial de L’Hospitalet, on té estudi a l’espai de creació FASE. Treballa a través de materials orgànics —cera vegetal, cera d’abella, colofònia o resina de pi— o artificials —làtex, viscolàtex o silicona— i els adapta en estructures preexistents com ara conductes de ventilació o peces d’embalatge industrials. Per fer-ho, utilitza diferents tècniques de reproducció, per exemple, motlles o encofrats.
L’exposició va més enllà de les sales de la Fundació Arranz-Bravo, ja que Mercedes Pimiento ha fet també una intervenció a l’escola La Carpa basada en les estructures que ofereixen la possibilitat de pensar en els fluxos, les connexions i les raons i conseqüències del trànsit dels materials.
Aquesta iniciativa d’art i pedagogia s’emmarca en el projecte Tàndem de la Fundació Arranz-Bravo i l’escola La Carpa, comissariat per Artur Muñoz. El projecte es desenvolupa des de 2018 en el marc dels continguts artístics curriculars i les línies educatives del centre per tal de transmetre a l’alumnat les darreres tendències de l’art i del disseny contemporanis.
L’exposició s’obrirà al públic el 13 de maig a partir de les 17 h i estarà oberta fins al 18 de juliol. Es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 17 a 20 hores, i el diumenge, d’11 a 14 hores.
Ajuntament de L'Hospitalet