Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Espais de creació de L’Hospitalet obren portes durant la 30a edició de Tallers Oberts (nova finestra)
08/11/2023 14:00:00
Cultura

Espais de creació de L’Hospitalet obren portes durant la 30a edició de Tallers Oberts

Un total de 28 tallers i espais de creació del Districte Cultural obriran les portes per donar a conèixer el talent emergent i professional local

Del 10 al 12 de novembre se celebra la 30a edició de Tallers Oberts, la cita principal de Barcelona i L’Hospitalet amb les arts plàstics i l’artesania. Un cop a l’any, els professionals del sector obren les portes d’espais que no són habitualment visibles, posant a l’abast de la ciutadania el talent i l’ofici local de la mà dels mateixos creadors. La inauguració tindrà lloc dijous, 9 de novembre, a Can Trinxet i cal inscripció prèvia a través del següent enllaç.

Durant tres dies es podran visitar 28 tallers del Districte Cultural de L’Hospitalet i més de 200 a Barcelona, el nombre més gran de participants en aquesta edició d’aniversari. Paral·lelament, s’oferiran activitats per veure el dia a dia dels artistes i artesans.

Entre les activitats programades hi ha la possibilitat de fer un objecte artístic propi amb l’ajuda dels professionals. S’ofereixen tallers de marbrejat i espelmes aromàtiques, un workshop de ceràmica creativa en el qual crear una tassa pròpia, la fabricació personalitzada de segells amb fotopolímer o un taller per endinsar-se en la tècnica de la poliestergrafia, entre d’altres.

L’Hospitalet, que hi participa per setè cop, comptarà amb els següents tallers oberts: Agustín Fructuoso, Álex González, Artnocal, Irene Sánchez Carrillo, Escola EADImoda, El Deletrista, El Taller de Santa Eulàlia, Elena Rodrigo, Espai del Vidre, Fina Balp, Gede Studio, Imma Montserrat Cabanes, Isabel Servera, J.M. Bonet Vitralls, Jordi Santanach, Laterca Taller de Creació, Miquel Aparici, Miquel Roura López, Mireia Cifuentes, Nevenka Pavic Sabioncello, Pacahernandez, Quico Estivill, Rossana Loreley Paolino, Rittagraf, Svantje Busshoff, Tangent Projects i Xaro Castillo.

Es tracta de tallers on es practiquen disciplines artístiques molt diverses, com ara arts del paper, audiovisuals, ceràmica, disseny de producte, escultura, estampació, joieria, mobiliari, moda i accessoris, pintura, restauració, tèxtil o vidre, entre d’altres.

Tallers Oberts és una iniciativa de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i de l’Ajuntament de L’Hospitalet a través del Districte Cultural.

Les visites als tallers i espais de creació són gratuïtes i per participar en les activitats cal inscripció prèvia. El programa complet es pot veure al web www.tallersobertsbarcelona.cat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400