Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Centre Cultural Sant Josep acull una exposició sobre el naturalista Jordi Sabater Pi (nova finestra)
06/02/2023 13:00:00
Centres Culturals

El Centre Cultural Sant Josep acull una exposició sobre el naturalista Jordi Sabater Pi

En el marc del centenari del científic català reconegut internacionalment per les seves aportacions en l’estudi dels primats i de les aus africanes

El Centre Cultural Sant Josep inaugurarà dijous, 9 de febrer, l’exposició sobre l’obra i la vida del primatòleg Jordi Sabater Pi, un dels científics catalans més reconeguts internacionalment per les seves aportacions en l'estudi dels primats en estat natural i descobridor de diverses espècies d’amfibis i aus africanes.

Per celebrar el centenari del seu naixement, l’any passat es van dur a terme diferents actes i exposicions, a més de la publicació d’articles i llibres al voltant de la seva prolífica feina. Ara, Pessics de Ciència organitza aquesta exposició que dona l’oportunitat de conèixer millor les aportacions de Sabater Pi a l’estudi dels primats i del medi natural, molt més enllà de la famosa troballa de Floquet de Neu.

La selecció de les imatges i la redacció dels textos ha anat a càrrec de Jordi Serrallonga, deixeble del mateix Jordi Sabater Pi i hospitalenc de referència per la seva tasca al voltant de l’antropologia i l’estudi de l’evolució humana. Actualment, és professor a la Universitat Oberta de Catalunya,  col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i coordinador científic de Pessics de Ciència. El mateix Serrallonga serà qui conduirà una visita guiada dijous, a les 19 hores.

L’exposició es podrà visitar al Centre Cultural Sant Josep fins al 3 de març. Després d’aquesta data, es posarà a disposició dels equipaments culturals i els centres educatius de la ciutat que en vulguin disposar.

Aquesta exposició és iniciativa del projecte de divulgació científica Pessics de Ciència, dins del marc del projecte LHCiència, el nou pla estratègic de comunicació científica de la ciutat, i és una producció pròpia de l’Ajuntament de L’Hospitalet, creada a partir de les imatges del fons documental del CRAI (Universitat de Barcelona).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400