Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Una noche sin luna (nova finestra)
22/09/2022 11:30:00
Cultura

Els escenaris del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas bateguen amb propostes eclèctiques i compromeses

Jorge Blass, Juan Diego Botto, Lluís Coloma Trio, Pedro Guerra, Favino Lorier, Pep Tosar i Emma Vilarasau són alguns dels noms que veurem a L’Hospitalet aquesta tardor

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas enceten una nova temporada d’arts escèniques i música, després de dos anys marcats per les restriccions derivades de la pandèmia. El pròxim dijous 29 de setembre a l’Auditori Barradas hi haurà un acte públic de presentació de les noves propostes, on a més es gaudirà d’un espectacle de jazz a càrrec de María Esteban i es presentaran les reformes de la sala dutes a terme durant l’estiu. A l’acte hi assistiran l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós.

D’entre les propostes teatrals, tindrem l’oportunitat de veure el projecte de Juan Diego Botto Una noche sin luna, guanyador del Premi Max 2022 al millor actor i millor espectacle de teatre (28 d’octubre). L’obra, que ens parla de Lorca des d’una sensibilitat del segle XXI, s’emmarca dins el Festival Acròbates, dedicat a la música i a la poesia. En el mateix context del festival, Pep Tosar ens portarà El fingidor, un espectacle dirigit i interpretat pel dramaturg, a partir de la vida i l’obra de Fernando Pessoa (27 de novembre).

Clàssics i noves propostes per reflexionar sobre l’essència de l’existència

Emma Vilarasau i Dafnis Balduz donaran vida als personatges de L’oreneta, que ens planteja temes universals a través de la relació entre una professora de cant i el seu alumne (18 de novembre). La nova temporada també ens proposa textos clàssics com el d’El avaro de Molière. Enguany se celebren els 400 anys del naixement d’un dels pares de la comèdia francesa i la companyia Atalaya ens presenta aquesta adaptació modernitzada i en clau musical (5 de novembre).

Entre d’altres, també veurem propostes com ¿Sí o no?, monòleg còmic que ens oferirà Bruno Oro (2 d’octubre); la companyia La Conquesta del Pol Sud ens portarà Nadia, la història real i en primera persona d’una jove afganesa a la recerca de la llibertat; l’argentí Nelson Valente retratarà amb costumisme, humor i acidesa els conflictes d’identitat a Solo llamé para decirte que te amo (26 de novembre).

I com a tancament de les propostes teatrals, tindrem l’oportunitat de veure El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai. Xavier Bobés i Alberto Conejero recuperen la memòria d’Antoni Benaiges, mestre republicà afusellat el 1936, amb una obra de teatre poètic i documental (2 de desembre).

La màgia com una expressió d’art, també tindrà el seu lloc dins la programació de tardor. Jorge Blass, un referent en l’il·lusionisme mundial, ens convida a veure el seu espectacle Efímero, una experiència que explora les possibilitats entre el món físic i virtual (23 d’octubre). 


Quant a les propostes musicals, el Teatre Joventut torna a rebre el músic canari Pedro Guerra, que oferirà un concert únic en el marc de les activitats programades a L’Hospitalet per al Dia de la Salut Mental (7 d’octubre). El cantautor de Bellvitge, Dani Flaco, celebrarà els 10 anys de la gravació en directe del disc Cada vez más flaco reunint als mateixos músics que van realitzar aquella gravació (22 d’octubre).

El Joventut també serà l’escenari d’algunes actuacions del Festival Django L’H on tindrem l’ocasió de veure, per primer cop, Fapy Lafertin, músic manouche (19 de novembre). El festival també hi portarà l’hospitalenc Albert Bello i The Django Orchestra, que presentaran el seu nou repertori on serà protagonista el swing de Django Reinhardt i Stéphane Grappelli (20 de novembre).

L’Auditori Barradas també serà un dels escenaris del festival dedicat al jazz manouche: hi veurem Favino Lorier & Le Hot Club of Swing (18 de novembre), que ens oferiran un homenatge a Django Reinhardt. En aquesta nova temporada, el Barradas també serà l’escenari d’algunes de les actuacions que conformen el Festival Acròbates, de música i poesia. Entre d’altres, La fàbrica, amb Carles i Pere Girbau, un espectacle interdisciplinari a través dels poemes de Miquel Martí i Pol (5 de novembre); Pelícano volando sobre el miedo, on ens endinsarem en el món fràgil i contundent del poema d’Adrienne Rich que dona títol a l’espectacle (12 de novembre).

A la proposta del Barradas també hi ha espai per al soul i el gòspel de The Sey Sisters que, amb el seu tercer àlbum We Got Your Back, busquen noves sonoritats per reafirmar el seu missatge antiracista i feminista (8 d’octubre). Arnaud Dumond & Pedro Sierra presenten el duo de guitarres Clásico por flamenco i interpreten obres de Falla, Albéniz, Rodrigo, Piazzola, Händel o Bach com mai no s’han escoltat abans (23 d’octubre). La festa del boogie woogie torna amb una música trepidant que transmet alegria, força i felicitat amb Frank Muchalle, Ladyva i Lluís Coloma Trio. Serà dins el XVII Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet (26 de novembre).

Les programacions completes es poden consultar als webs del Teatre Joventut i de l’Auditori Barradas.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400