Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Tallers i conferències en la Nit Europea de la Recerca  (nova finestra)
20/09/2021

Tallers i conferències en la Nit Europea de la Recerca 

  • Per acostar a la ciutadania la ciència i la innovació

  • Del 21 al 23 de setembre a l’Auditori Barradas i el Centre Cultural Sant Josep

El programa Pessics de ciència participa en la Nit Europea de la Recerca amb xerrades, tallers i jocs que tindran lloc del 21 al 23 de setembre a l’Auditori Barradas i el Centre Cultural Sant Josep. Aquest esdeveniment se celebra de forma simultània a més de 300 ciutats de 30 països per acostar la tasca del personal investigador a la societat.

Explicar la ciència de manera planera i divertida a públic de totes les edats és l’objectiu de les jornades, que abordaran aspectes científics i socials ben diversos, com ara un taller pràctic de recerca en arxius digitals per a les persones interessades a cercar dades, informacions i imatges en premsa històrica, repositoris o genealogia.

El sistema immunitari serà objecte d’estudi en el taller impartit per Lucía Fanlo, de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, que parlarà sobre els components cel·lulars de la sang, la producció d’anticossos i el reconeixement antigen-anticòs.

També es faran blocs de xerrades científiques de 20 minuts de durada a càrrec d’investigadors del CSIC, del Centre de Recerca en Agrigenòmica, de la Universitat de Barcelona o de l’ICO, entre altres. L’origen, l’estudi i el pronòstic dels volcans serà una de les xerrades on s’analitzarà els danys que causen sobre les persones i l’entorn, amb impactes que poden arribar a escala global, però també les riqueses que poden aportar amb sòls molt fèrtils, recursos minerals i energètics.

També hi haurà un taller per fomentar l’esperit científic entre els joves. Míriam Calvera, de la Universitat Pompeu Fabra, ajudarà els adolescents a posar-se a la pell d’una enginyera que intenta dissenyar tecnologia per ajudar a investigar i resoldre un problema real a través del disseny d’un prototip.

La ciència també té gènere, i per aconseguir trencar el sostre de vidre, el taller impartit per Gerard Guimerà, de la Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia, analitzarà les diferències de gènere, explicarà el simbolisme del sostre de vidre i es faran propostes per trencar-lo.

Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia a través del correu electrònic pessicsdeciencia@gmail.com o el telèfon 93 403 20 99, de 16 a 21 hores.

La Nit de la Recerca a Catalunya està organitzada per la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Els actes tenen el suport de la Comissió Europea com a part de les Accions Marie Curie, un programa per potenciar carreres del personal investigador europeu.

Més informació al blog de Pessics de Ciència

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400