Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Centre d'Art Tecla Sala exposa l'obra més recent d'Alberto Peral en la mostra "Redonda redonda" (nova finestra)
22/11/2021

El Centre d'Art Tecla Sala exposa l'obra més recent d'Alberto Peral en la mostra "Redonda redonda"

  • L'artista utilitza com a element essencial la recerca artística

  • Les peces estableixen un diàleg amb creacions de diferents etapes de la seva producció

"Redonda redonda" és la nova proposta expositiva que, a partir del 25 de novembre, es podrà visitar al Centre d'Art Tecla Sala. Es tracta d'una selecció de treballs escultòrics d'Alberto Peral, resultat d'una obstinada recerca formal en què l'artista ha estat implicat en els darrers anys amb el cilindre com a element essencial. La mostra està comissariada per Jorge Satorre.

Les peces exposades i els materials de què estan fetes mantenen una relació amb els recursos propis de l'arquitectura a causa de la intervenció en els elements que configuren la sala d'exposicions, tot jugant amb la funcionalitat, l'escala i el recorregut. 

La majoria de les obres que s'exposen han estat produïdes específicament per a "Redonda redonda" i estableixen un diàleg amb creacions de diferents etapes de la producció de l'artista, començant amb la important experiència que va suposar en la seva formació el pas pels tallers d'Arteleku a Sant Sebastià a principi dels anys noranta.

Alberto Peral va néixer a Santurtzi l'any 1966. L'any 1992 va presentar el seu treball a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró al costat d'Ana Laura Aláez. En aquell moment, Peral va establir la seva residència a Barcelona, experiència indispensable per entendre les particularitats i diferències de la seva obra respecte a la d'altres escultors bascos de la seva generació, formats en els tallers d'Arteleku.

L'obra d'Alberto Peral s'ha pogut veure al Reina Sofía (Madrid), l'Irish Museum of Modern Art (Dublín), l'Hamburg Bahnhof (Berlín), la Fundació Sunyol (Barcelona) i, pròximament, s'exposarà al Museo Patio Herreriano (Valladolid).

L'interès que mostra Peral pel diàleg amb altres artistes es reflecteix en la important tasca que ha dut a terme a l'espai independent Halfhouse, que codirigeix des de l'any 2009 juntament amb l'artista Sinéad Spelman. 

L'exposició "Redonda redonda" s'inaugura el 25 de novembre, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 15 de maig.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400