Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Nit dels MuseusVeure imatge de L’H celebra la Nit dels Museus amb portes obertes, espectacles i sorpreses lumíniques (nova finestra)
11/05/2022
Cultura

L’H celebra la Nit dels Museus amb portes obertes, espectacles i sorpreses lumíniques

Serà dissabte, a partir de les 18 hores, al Museu de L’Hospitalet i al Centre d’Art Tecla Sala

Dissabte, 14 de maig, torna una nova edició de la Nit dels Museus i una nova oportunitat de visitar museus i exposicions en horari nocturn. A partir de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques per a tots els públics al Museu de L’Hospitalet i al Centre d’Art Tecla Sala.

Al Museu es podran visitar tant les exposicions permanents com les temporals. La seu de l’Harmonia ens proposa l’exposició “Color, forma ... i volum. Els retaules de l’església de L’Hospitalet”, una mostra de retaules del segle XVI. Encara es pot visitar “Cinquanta objectes per a cinquanta anys”, l’exposició commemorativa del cinquantè aniversari del Museu de L’Hospitalet. La proposta es completa amb “Trajecte STEAM”, una exposició sobre el model STEAM, integrador i transversal del coneixement de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques dins del procés educatiu.


La seu de Casa Espanya ens ofereix “L’Hospitalet: un indret, una història”, exposició permanent d’història de la ciutat corresponent a la industrialització fins als anys vuitanta del segle XX. També es pot veure “L’Hospitalet, segle XX. L’Hospitalet i la memòria democràtica”, un homenatge a les persones que van lluitar i contribuir a la llibertat i la democràcia en el context de la Segona República, la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Activitats de carrer, llum i història

A banda de les exposicions, els museus oferiran altres activitats per gaudir de la cultura i del patrimoni en aquesta jornada festiva. Per la seva banda, la seu del Museu a Can Riera organitzarà a les 18.30 h el taller familiar “Qui vivia a L’Hospitalet de fa 5 milions d’anys?”. Aquesta activitat ens explicarà com eren els habitants del nostre planeta durant el Pliocè.
El carrer del Xipreret serà l’escenari de dues activitats relacionades amb jocs lumínics: Ciclops de llum, a partir de les 20 h i amb diferents projeccions fins ben entrada la nit, i Prenem... la lluna, una instal·lació lumínica de gran format.

Altres activitats que es realitzaran entorn del Museu són “Paraules de llum”, un taller per a tots els públics on s’escriuran paraules en caixes amb efectes lumínics, serà a Casa Espanya a partir de les 18.30 h. Allà mateix i a les 20.30 h s’iniciarà la ruta pels llocs més emblemàtics del centre històric de la ciutat conduïda per Josep M. Solias, director del Museu de L’Hospitalet. A l’Harmonia podrem veure la projecció lumínica OLANIT, a partir de les 18 h. Més tard, a les 19.30 h i a les 21.30 h es faran visites guiades a l’exposició “Cinquanta objectes per a cinquanta anys”, a càrrec de Teresa Moreno, comissària de la mostra.

Música, dansa i art sota les estrelles

El Centre d’Art Tecla Sala ens proposa portes obertes a l’exposició “Redonda redonda”. Aquest serà l’últim cap de setmana per visitar aquesta exposició fruit d’una recerca formal partint del cilindre com a element essencial. D’altra banda, la mostra “Els migdies d’Afeli” pren com a punt de partida la noció d’afeli per qüestionar el paper de la llum i la lògica de la mirada en la construcció del coneixement.

La proposta de la Tecla Sala es completa amb espectacles de dansa de diferents estils: dansa aèria, dansa clàssica i flamenc contemporani així com amb música en directe. En Jaume Amatller, Notxa, serà el mestre de cerimònies i dinamitzarà tota la jornada.

A les 21.30 h podrem veure Pètals amb la companyia ¡Maldita Seas!, un espectacle de dansa vertical amb música a càrrec de l'agrupació Jazz Manouche de l’EMMCA. A continuació, a les 22.15 h, Antares, amb l’ACA Marismas del Guadalquivir, espectacle de flamenc contemporani fruit del treball de la bailaora i coreògrafa Carmen Muñoz i els membres de Zyryab, la formació de ball andalús i flamenc de l’entitat. A les 23 h, Les 4 Estacions, amb l’Escola 4 Hores, espectacle de dansa clàssica. Per acabar, a les 23.45 h Foc! espectacle visual a càrrec del TRO, entitats de foc de L’Hospitalet.

L’EMMCA (Escola Municipal de Música-Centre de les Arts) amenitzarà la vetllada amb música en directe; serà a partir de les 18.30 h i a càrrec dels combos i formacions musicals de l’escola (Big Band Show Me The Money, Banda EMMCA i Gipsy Project).
A partir de les 18.30 h i fins a la mitjanit, al jardí de la Tecla Sala hi haurà servei de bar amb un food truck per continuar gaudint de l’art i de la cultura sota les estrelles.

Més informació:
Centre d’Art Tecla Sala: https://bit.ly/3waaOAA
Museu de L’Hospitalet: https://bit.ly/3MZW1PW

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400