Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
26/04/2021

Les Festes de Primavera acaben amb els aforaments de les activitats complets

  • L'esdeveniment ha estat marcat per les mesures anti-Covid

 Amb un espectacle pirotècnic a càrrec de les colles de foc de la ciutat, que els espectadors van seguir asseguts a les cadires, van finalitzar ahir les Festes de Primavera. L'esdeveniment ha estat marcat per les mesures anti-Covid, que ha obligat a canviar el format de les activitats per adequar-les als protocols sanitaris. Les entrades a les activitats requerien reserva prèvia i no s'han celebrat les tradicionals fires de les rambles de Just Oliveras i de la Marina, amb excepció de la Diada de Sant Jordi. 

Per assistir a les activitats era necessària la reserva prèvia d'entrades, ja que els aforaments eren reduïts i calia garantir la seguretat. Fins i tot el pregó es va veure alterat, la còmica Susi Caramelo va actuar sense públic en un pregó pregravat en el Palauet de Can Buxeres, que es va seguir per streaming.

L'objectiu era recuperar les Festes de Primavera al carrer i ajudar els treballadors i les treballadores de la cultura, un dels sectors més castigats per la pandèmia. Les activitats s'han celebrat amb els aforaments permesos gairebé al complet, amb el cartell d'entrades exhaurides en la majoria dels casos.  

Els jardins de Can Sumarro van acollir els monòlegs de Toni Cano, amb 146 persones de públic, i Toni Cruz, amb 140 assistents. 120 persones, amb els infants disfressats de cavallers, dracs o princeses, van seguir atentament les peripècies de Sant Jordi explicades per la companyia Tanaka Teatre. La Primavera in Black va aplegar 26 músics i bandes per retre homenatge al músic Amadeu Casas, tres concerts als quals van assistir 618 persones. 

Més música a La Farga on Miki Núñez va actuar davant 900 persones i El Pot Petit i Miguel Poveda van ocupar l'aforament màxim, 1.000 persones. 

Les sales Salamandra, Espai Zowie, Oncle Jack, The Void i El Pumarejo van acollir 20 concerts en un cicle organitzat conjuntament amb l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). L'assistència ha estat molt alta, 18 dels concerts van esgotar les entrades. Les cinc sales van oferir 250 entrades per dia. Els assistents havien de romandre asseguts: es van ocupar 923 cadires de les 1.000 disponibles.

El parc de les Planes va acollir diverses activitats per al públic infantil, amb els microespectacles Dones de circ, amb 287 assistents; Cabaret de pallasses, amb 359 assistents, espectacles fets per dones i que introdueixen una visió de gènere en el món de la comicitat. Les Càpsules L'Hospitalet també van ser aquest any sobre rodes amb quatre companyies que van oferir espectacles de 15 minuts per a 100 persones. 

Els terrats de la Biblioteca Bellvitge i del Centre Cultural la Bòbila van ser Terrats en cultura amb la música de Lu Rois, amb 54 espectadors, i l'espectacle Roges, amb 50 espectadors. 

Les Planes també va acollir la jornada dedicada a la divulgació científica. El Parc de la ciència va bullir amb els 12 talleristes que van explicar de forma senzilla els misteris de la ciència. Juntament amb 6 artistes i 2 divulgadors de l'IDIBELL van entretenir les 560 persones que es van apuntar a l'activitat. 

180 persones van assistir al Meeec! Festival de músiques de carrer que va transformar el parc de la Torrassa en el camp d'una batalla de bandes en la qual van participar tres bandes de música professional, un col·lectiu de cultura hip-hop, la brass band de l'EMMCA i els alumnes del projecte Tàndem de l'escola Ernest Lluch. Un total de 80 músics, rapers i ballarins, que es van moure pels diferents escenaris del parc.

Els jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala van ser un dels nous escenaris de les Festes de Primavera, amb activitats destinades al públic familiar com la Primavera d'arts de carrer, on vuit companyies van presentar els seus espectacles davant 560 persones, o les cinc companyies que van convertir els jardins en el Parc de les meravelles davant 820 persones. 

En aquest espai també es va reunir els autors i autores locals, en la tradicional trobada per presentar la guia Ciutat plural, llibres singulars. Autors i autores de L'Hospitalet a la qual van poder assistir 59 autors i autores.

Els cavallers, els dracs i les princeses també es van reunir en el Centre Cultural Santa Eulàlia, 143 persones van seguir de prop la llegenda de Sant Jordi explicada per la companyia Fes-t'ho Com Vulguis. D'altra banda, 5 companyies van oferir 7 espectacles de titelles davant de 726 persones.

391 alumnes de l'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts van oferir concerts de diversos estils al pati del centre. Davant de 1.083 persones van actuar orquestres de música clàssica, les bandes de big band i jazz manouche i els grups de teatre, música i dansa. A l'Auditori Barradas es va fer el concert de la Big Band Rhythm Town, formada per 11 alumnes, que van actuar davant de 73 persones. El Barradas també va acollir l'actuació de la Coral Matiners, amb 114 assistents. 

Can Trinxet també es va estrenar en aquestes Festes de Primavera com a espai per acollir activitats de cultura popular, amb tres jornades amb exhibicions del bestiari, els gegants i les colles de diables infantils i d'adults, amb la intervenció de 650 persones. Els espectacles van tenir com a teló de fons la porta de l'infern i els 7 pecats capitals com a fil conductor i van poder assistir-hi 995 persones. L'espectacle de diumenge va posar punt final a les festes.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400