El Museu i el TPK, Art i Pensament Contemporani proposen una nova aproximació a algunes de les peces del fons d’art de la ciutat. A “Ceci n’est pas una revolució”, artistes provinents de Mèxic, Lituània, França i Catalunya han treballat al voltant d’una antiga placa de nomenclàtor de la ciutat durant la Guerra Civil.
Durant aquest període, el Ple municipal va aprovar el canvi de nom de quinze carrers i places. Un dels involucrats va ser el carrer de Sant Roc, que va passar a anomenar-se carrer de la Revolució. La immediatesa per aplicar els acords va obligar a una retolació senzilla i el nom del carrer es va pintar sobre la façana de l’edifici situat al número 1.
Finalitzada la guerra, les noves autoritats van restituir el nom del carrer i la retolació es va cobrir amb una capa de pintura. Amb els anys, la capa de pintura es va esvair i els veïns van alertar-ne al Museu, que es va encarregar d’extreure i consolidar el rètol per incloure’l en el seu fons com un testimoni més de la història recent de la ciutat.
Comissariada pel col·lectiu TPK, l’exposició presenta els treballs dels artistes que, com diu Agustín Fructuoso, “mostren els suggeriments i les reflexions que els provoca l’objecte d’estudi, la seva presència física, la càrrega conceptual, emocional, històrica i simbòlica i l’absència actual del lloc per on va ser pensada”.
L’exposició mostrarà el treball dels artistes Bruno d’Abrigeon, Pep Camps, Quico Estivill, Alex González, Bernard Fabvre, Rodolfo Green, Elisabeth Krotoff, Eimutis Markünas, Marie-Françoise Prost-Manillier i Ausra Vaitkrunienè.
"Ceci n’est pas una revolució” forma part del cicle Mirades contemporànies envers la col·lecció del Museu. La reinterpretació d’obres i elements patrimonials antics per part d’artistes contemporanis contribueix a relacionar el passat i el present a partir d’obres que conformen el fons artístic de L’Hospitalet. La mostra estarà oberta del 28 d’octubre al 9 de gener a Casa Espanya.
Ajuntament de L'Hospitalet