Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Festival AcròbatesVeure imatge de La música i la paraula protagonitzen  una nova edició del Festival Acròbates (nova finestra)
25/10/2022 10:00:00
Cultura

La música i la paraula protagonitzen  una nova edició del Festival Acròbates

Prop de quaranta propostes uniran música i poesia a diferents escenaris de la ciutat

L’Hospitalet tornarà a omplir diferents espais de la ciutat de música i poesia amb una nova edició del Festival Acròbates. Del 27 d’octubre al 27 de novembre, la paraula serà el fil conductor d’una programació diversa, compromesa i per a tots els públics. Una quarantena de propostes expressaran la singularitat d’aquest festival, que vol ser un espai d’inspiració, creació i comunicació literària i musical.

El dijous 27 d’octubre, a l’Auditori Barradas, a partir de les 18.30 h, es presentaran els continguts de la 17a edició del festival i gaudirem d’un recital de les poetes Adriana Bertran, Maria Antònia Massanet i Olza Olzeta. A continuació, s’inaugurarà l’exposició “Acarades”, un diàleg entre les peces del fons del Museu de L’Hospitalet creades per dones artistes i els versos d’algunes de les poetes que han passat pel festival al llarg de les seves edicions.

Enguany, el festival torna a comptar amb artistes de renom com Juan Diego Botto, que presentarà Una noche sin luna, una peça commovedora i sorprenent que ens parla de Lorca com si fos avui entre nosaltres. Una peça guanyadora del premi Max al millor actor i millor espectacle de teatre (28 d’octubre).

També trobem artistes de diferents disciplines que per a aquesta ocasió s'uneixen i ens ofereixen espectacles com Pelícano sobrevolando el miedo, amb la il·lustradora María Hesse, la cantant Miren Iza (Tulsa) i l'escriptora Lara Moreno. 

Entre els recitals, també podrem veure Yo voy soñando caminos, on María Galiana, una de les actrius més consolidades al nostre país, interpretarà textos dels autors que més l’han marcat, com Antonio Machado, Jorge Manrique, Benedetti o León Felipe. L’acompanyarà, al piano, Victor Clavijo, i, alternant amb la veu, Luis Santana (13 de novembre).

En el vessant més musical, ens visitarà Shuarma, vocalista d'Elefantes i un dels compositors més carismàtics del panorama pop nacional. Etcétera és el seu primer poemari, on parla del que és incomplet, de la saviesa que s’amaga darrere del dubte i del joc de l’art (24 de novembre).

Seguint la línia d’unió de diferents disciplines, el músic Alessio Arena, amb el recital Nana de las moscas, sintetitzarà les dues ànimes de la seva trajectòria artística: la cançó i la ficció. Serà un viatge de veu, guitarra i narració sonora que explica la història d’un amor revolucionari entre dos homes camperols d’una comunitat del sud d’Itàlia del segle passat (25 de novembre).

Un altre primer nom de l’escena teatral, Pep Tosar, ens portarà l’espectacle El fingidor, a partir de la vida i l’obra de Fernando Pessoa. Aquest és un muntatge multidisciplinari que vol recrear l'univers de l'escriptor portuguès fent servir el text, però també els llenguatges del circ, la música i l'audiovisual (27 de novembre).

Diferents formats i espais perquè la música i la poesia arribi a tota la ciutat

Recitals poètics, tallers, teatre, exposicions, vermuts poètics i propostes infantils es presentaran en equipaments municipals, però també en espais privats de la ciutat.  Són espectacles de petit i gran format que tenen acollida al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, concerts de proximitat a L’Oncle Jack i d’altres propostes que acolliran espais com la Llibreria Llavors. Els vermuts poètics i les activitats d’Acròbates Kids tindran seu a les diferents biblioteques de la ciutat.

Més informació a la pàgina web www.facrobates.com.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400