Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Diada a L’Hospitalet commemora els 30 anys d’Els segadors com a himne oficial de Catalunya (nova finestra)
08/09/2023 14:15:00
Onze de setembre

La Diada a L’Hospitalet commemora els 30 anys d’Els segadors com a himne oficial de Catalunya

La tradicional ofrena de flors en què participen 200 entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics municipals tindrà lloc, com és habitual, a la rambla de la Marina

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, presidirà dilluns, 11 de setembre, els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Com és tradicional, els actes es faran a partir de les onze del matí, a la rambla de la Marina, davant l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova, entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet.

Enguany la Diada commemorarà els 30 anys de la proclamació d’Els segadors com a himne oficial de Catalunya. A l’acte hi assistirà l’autor de la versió oficial d’aquest himne, el compositor i director d’orquestra Antoni Ros Marbà, fill predilecte de L’Hospitalet.

Així, a la confluència de la rambla de la Marina amb l’avinguda del Carrilet s’hi instal·larà una exposició que recollirà els orígens i la història d’Els segadors així com la vinculació del mestre Ros Marbà amb l’actual versió oficial de l’himne i la trajectòria musical i relació del músic amb la ciutat.

Seguint la tradició, la jornada començarà amb l’actuació de l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, amb la direcció d’Eduard Casals, que interpretarà les peces: Passacarrers de les calçaes i La Principessa. A continuació, membres del cos de la Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de la ciutat, hissaran la senyera, mentre sona El cant de la senyera, una composició del mestre Lluís Millet, sobre un text del poeta Joan Maragall.

Tot seguit es donarà pas a l’ofrena floral a Rafael Casanova, en la qual participaran 200 entitats i col·lectius d’àmbit ciutadà, formacions polítiques i sindicals, forces de seguretat i representants dels grups municipals, entre d’altres. Acabada l’ofrena, es cantarà l’himne nacional de Catalunya, Els segadors, amb l’acompanyament dels assistents.

L’acte finalitzarà amb una mostra de cultura popular: una galejada dels Trabucaires de L’Hospitalet, el ball dels gegants de la ciutat, l’actuació de la Colla Jove de L’Hospitalet, el ball de l’homenatge a càrrec de l’Esbart Dansaire del Casino del Centre de L’Hospitalet i una ballada de sardanes a la plaça de Lluís Companys, amb la Cobla la Principal del Llobregat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400