Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Festa Major de Bellvitge comptarà amb punts liles per combatre les violències sexistes (nova finestra)
08/09/2023 10:30:00
Lluita contra la violència sexista

La Festa Major de Bellvitge comptarà amb punts liles per combatre les violències sexistes

Són espais de seguretat i d’informació destinats a sensibilitzar, informar, detectar i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i agressions masclistes i LGTBI-fòbiques

En el marc de la Festa Major de Bellvitge, l’Ajuntament a través de l’entitat ARA, instal·larà un punt lila per lluitar contra les violències sexistes en el context festiu. En aquest punt lila es proporcionarà informació i atenció davant d’agressions sexuals i comportaments sexistes i LGTBI-fòbics, i si és necessari, s’activarà el Dispositiu Especial d’Atenció.

Així, dissabte 9 i diumenge 10 de setembre, el punt lila s’instal·larà de 9 de la nit a 03.00 de la matinada al parc metropolità de Bellvitge, i divendres 15 i el dissabte 16 de setembre, en el mateix horari, a la plaça del Mercat. La resta de dies, un punt lila a càrrec de la Comissió de Festes de Bellvitge i d’Amalvígia Grup de Dones de Bellvitge s’establirà a la plaça de la Baldosa.

Davant de qualsevol incidència es pot contactar amb la Guàrdia Urbana de la ciutat.

La instal·lació de punts liles d’atenció i prevenció de les violències sexistes i LGTBI-fòbiques en el context festiu respon al compromís de l’Ajuntament de mantenir el compromís amb la lluita contra la violència masclista i en defensa d’un espai públic, d’oci i festiu lliure d’aquestes xacres.


Un espai de seguretat i d’informació

L’objectiu dels punts liles és oferir un espai de seguretat i d’informació destinat a sensibilitzar, informar, detectar  i atendre, en cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. Els punts liles estan en comunicació permanent amb diversos serveis municipals, cossos policials i amb els serveis d’emergència.

Són espais per conscienciar la ciutadania, ja que moltes vegades és als contextos de festa on es produeixen aquests tipus de violències. És per això que cal prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que s’hi donen, i poder erradicar qualsevol classe de violència masclista i LGTBI-fòbica, perquè tothom gaudeixi de la festa major amb civisme i respecte.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400