Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Inici de curs per a l’alumnat de batxillerat i formació professional (nova finestra)
12/09/2023 10:15:00
Educació

Inici de curs per a l’alumnat de batxillerat i formació professional

Primer dia de classe de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior i arts plàstiques, itineraris formatius específics i programes de formació i inserció

Avui comença el curs 2023-2024 per a l’alumnat de batxillerat, cicles formatius d’FP de grau mitjà i superior i arts plàstiques, itineraris formatius específics i programes de formació i inserció. L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós han visitat l’Institut Jaume Botey, coincidint amb el primer dia de curs. També ha assistit la regidora del Districte III, Iman Aisa.

A L’Hospitalet hi ha 2.131 alumnes de batxillerat, 1.337 en centres públics i 794 en centres concertats. Del total, 1.148 fan primer, i 983, segon curs.

Pel que fa a l’FP, per a aquest curs s’han ofert a la ciutat 75 titulacions de formació professional de 17 famílies professionals (20 titulacions de grau mitjà i 40 de grau superior, 2 de grau bàsic, 10 PFI, 2 d’itineraris formatius específics (IFE) i 1 curs d’especialització.

L’Hospitalet compta amb 17 centres d’FP (8 de públics, 6 de concertats, 1 de municipal i 2 de privats). D’aquests centres, n’hi ha quatre especialitzats: 1 en ensenyaments artístics (EASD Serra i Abella) i 3 en ensenyaments esportius (INS Apel·les Mestres, CE Dolmen i CE Balmes).

Com a novetats del curs, hi ha un nou PFI d’auxiliar de manteniment i reparació de carrosseria de vehicles, a l’Institut Pedraforca, i un nou CFGM de cures d’auxiliar d’infermeria, a l’Institut Vilumara.

Pel que fa al nombre d’alumnes, unes dades que facilita el Departament d’Educació, no hi ha encara xifres definitives, a l’espera de la matriculació de l’alumnat que ha optat a les places vacants de la segona fase d’admissió, que va tenir lloc la setmana passada.

Des del curs 2021-2022, l’Ajuntament acull alumnes d’FP dual, per mitjà d’un conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació. El projecte facilita a aquests joves una primera experiència laboral dins l'Ajuntament com a gran empresa del territori.

Pel que fa als cicles formatius de grau bàsic, a L’Hospitalet hi ha dos centres, l’Institut Llobregat i l’Institut Pedraforca. Aquests cicles, d’una durada de 2 anys, estan adreçats a persones que no han finalitzat l'ESO i que volen seguir els seus estudis cap a la formació professional. L’Institut Llobregat ofereix una titulació de personal tècnic professional bàsic en fabricació i muntatge, i l’Institut Pedraforca, una titulació de perruqueria i estètica.

Els joves de 16 a 21 anys que no han superat l’ESO i que no segueixen estudis tenen l’opció de participar en els programes de formació i inserció (PFI), que ofereixen la possibilitat de reincorporar-se al sistema educatiu. A L’Hospitalet hi ha 7 centres que ofereixen 10 especialitats.

També s’ofereixen itineraris formatius específics (IFE), adreçats a alumnes de 16 a 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària. Els itineraris tenen una durada de quatre anys. A L’Hospitalet es poden cursar dues especialitats: auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives, a l’Institut Apel·les Mestres, i auxiliar en vendes i atenció al públic, a l’Institut Llobregat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400