Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Acte institucional de la Diada a L’Hospitalet  (nova finestra)
11/09/2023 13:20:00
Onze de setembre

Acte institucional de la Diada a L’Hospitalet 

A la tradicional ofrena de flors han participat 200 entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics municipals   Prèviament, ha tingut lloc un minut de silenci en memòria i solidaritat amb les víctimes del terratrèmol que ha patit Marroc

La rambla de la Marina ha estat l’escenari dels actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a L’Hospitalet, que han comptat amb l’assistència del compositor i director d’orquestra Antoni Ros Marbà, fill predilecte de la ciutat, i autor de la versió oficial d’El segadors.

Prèviament, ha tingut lloc un minut de silenci en memòria i solidaritat amb les víctimes del devastador terratrèmol del Marroc que ha deixat més de 2.000 morts. A l’acte ha tingut una emotiva intervenció Ahmed Yafou, president de l’Associació Mediterránea. També s’ha tingut un record pels quatre joves morts en un accident ferroviari a Montmeló i per la cooperant catalana morta a Ucraïna.

Enguany la Diada ha commemorat els 30 anys de la proclamació d’Els segadors com a himne oficial de Catalunya. Així, a la confluència de la rambla de la Marina amb l’avinguda del Carrilet es podia visitar una exposició que recollirà els orígens i la història d’Els segadors així com la vinculació del mestre Ros Marbà amb l’actual versió  oficial de l’himne i la trajectòria musical i relació del músic amb la ciutat.

Com és tradicional, els actes han tingut lloc a la rambla de la Marina, davant de l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova. La jornada ha començat amb l’actuació de l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. A continuació, membres del cos de la Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de la ciutat, han hissat la senyera, mentre sonava El cant de la senyera.

Tot seguit s’ha donat pas a l’ofrena floral a Rafael Casanova, en la qual han participat 200 entitats i col·lectius d’àmbit ciutadà, formacions polítiques i sindicals, forces de seguretat i representants dels grups municipals, entre d’altres. L’alcaldessa, Núria Marín, acompanya pel mestre Ros Marbà, i els portaveus dels grups municipals Francesc J. Belver, del PSC; Jaume Graells, d’ERC+EUiA, i Manuel Domínguez, de LHECP-C, han participat a la ofrena. En finalitzar, s’ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els segadors, amb l’acompanyament dels assistents.

L’acte ha finalitzat amb una mostra de cultura popular: una galejada dels Trabucaires de L’Hospitalet, el ball dels gegants de la ciutat, l’actuació de la Colla Jove de L’Hospitalet, el ball de l’homenatge a càrrec de l’Esbart Dansaire del Casino del Centre de L’Hospitalet i una ballada de sardanes a la plaça de Lluís Companys, amb la Cobla la Principal del Llobregat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400