Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’edifici B de l’Ajuntament ha assolit un estalvi energètic del 60% els anys 2021 i 2022 (nova finestra)
10/08/2023 11:00:00
Eficìència energètica

L’edifici B de l’Ajuntament ha assolit un estalvi energètic del 60% els anys 2021 i 2022

La seu municipal de Josep Prats ha estat objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea

Les reformes realitzades a l’edifici B de l’Ajuntament de L’Hospitalet han permès reduir en més d’un 60% el consum d’energia de l’edificació l’any 2021 i fregar pràcticament el 60% l’any 2022. Aquestes dades són el resultat de la monitorització de control de les dades de consum energètic a l’edificació i de l’auditoria energètica realitzada. D’altra banda, aquestes millores també han suposat una reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEH) assolint, tant l’any 2021 com el 2022, l’objectiu previst a la proposta.

L’edifici B de l’Ajuntament, el bloc que s’aixeca darrere de la històrica Casa de la Vila, va ser objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica i altres reformes de les seves instal·lacions l’any 2020. L’objectiu d’aquesta actuació era aconseguir un estalvi energètic del 60%, a més de millores de funcionament dels espais d’atenció al públic i les condicions dels llocs de treball, tant des del punt de vista de les condicions i confort climàtic, com de qualitat de l’aire, així com lumíniques i d’assolellament directe.

Les obres van tenir un cost de 2,7 milions d’euros, i en el seu finançament hi van participar, a més de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Entre altres actuacions, el projecte va incloure la substitució integral de les dues façanes principals de l’edifici i la consolidació i reparació de les façanes laterals; l’aïllament de les cobertes; una nova climatització, amb sistema d’humidificació; ventilació amb recuperadors de calor i sensors de CO2; il·luminació LED, monitoratge de consums i generació solar fotovoltaica, amb una nova planta d’autoconsum.

Altres actuacions de remodelació que es van realitzar a l’edifici han millorat, entre d’altres, els serveis higiènics, que ara són plenament accessibles; la distribució elèctrica i de dades, i el sistema de centralització d’instal·lacions per plantes.

Aquesta actuació s’emmarca dins de la política de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica que impulsa l’Ajuntament en les seves instal·lacions i en les actuacions a l’espai públic, d’acord amb els ODS. A més, suposarà una important millora en les condicions de treball i del servei públic que es presta a la ciutadania en aquestes dependències, on s’ubiquen diferents àrees municipals.

Igualment, la Directiva (UE) 2010/31 va establir la necessitat d’actuar sobre els parc públic construït, millorant la seva eficiència energètica, del qual el sector públic ha d’exercir la seva labor exemplaritzant, per tal que al 2026 una bona part dels edificis públics tinguin una reducció com a mínim del 30% de la demanda d’energia primària, cosa que aquesta actuació supera en escreix.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400