Ajuntament de L'Hospitalet

Assocació Centre Educatiu Esclat

Escoltar contingut (nova finestra)

Descripció

El Centre Educatiu Esclat és una associació sense afany de lucre que promou diversos projectes socioeducatius adreçats a infants, joves i adults del barri de Bellvitge i de tota la ciutat de L’Hospitalet, incidint d’una manera especial en els col·lectius amb necessitats socioeconòmiques.

L’Esclat va començar el gener de l’any 1978 en resposta a una necessitat molt concreta: el barri de Bellvitge comptava amb 10 anys de vida, i amb molta població d’infants i adolescents que quan sortien d’escola el més fàcil era rondar pels carrers. Una germana teresiana, Montserrat Ortiz, proposa fer un esplai. Aviat es compren uns locals a la Rambla de la Marina, 50 –encara ara la seu de l’entitat- i així comença a caminar L’Esclat.
Durant aquests més de 40 anys d’existència el Centre Esclat ha anat adaptant-se a nous reptes per donar resposta principalment a les necessitats dels infants i joves en risc d’exclusió social. Així va néixer ben aviat l’Aula Taller, adreçada a adolescents de 14 a 16 anys. Amb els anys han anat sorgint els altres projectes: la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), la Formació Ocupacional, el Centre Obert, el Punt Òmnia, l’Orientació Laboral, l’Espai Familiar.

L’Esclat és una entitat que ha anat creixent gràcies a la voluntat i l’esforç de moltes persones i institucions, conservant sempre el seu fil conductor imprescindible: el treball a favor dels infants i joves, especialment d’aquells que es troben en risc d’exclusió, que viuen situacions precàries, i que en la graella de sortida, la seva motxilla ja no va carregada de les mateixes oportunitats que la dels seus companys i companyes. Per això el seu treball és més difícil i per això l’Esclat vol estar al seu costat.

Adreça

Web: www.esclat.org
Correu electrònic: esclat@esclat.org
Telèfon: 93 336 27 01

Horaris

De dilluns a divendres de 9 a 20 h.

Observacions

Activitats subvencionades per l’Ajuntament de L’Hospitalet

Tràmits i serveis

No hi ha tràmits disponibles per aquest equipament

Agenda

No hi ha actes previstos per aquest equipament

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400