Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Cicle Blues & Boogie comptarà amb les actuacions destacades de Watermelon Slim i JP Bimeni (nova finestra)
21/10/2021

El Cicle Blues & Boogie comptarà amb les actuacions destacades de Watermelon Slim i JP Bimeni

  • Amb els street blues, concerts de petit format al carrer

  • Homenatge a la trajectòria d’August Tharrats en la doble vessant de dibuixant i pianista veterà

  • Tanca el cicle el tradicional Boogie Woogie Jubilée

El Centre Cultural Collblanc-la Torrassa, l’Auditori Barradas, la Biblioteca Tecla Sala i el Centre Cultural Bellvitge-Gornal seran l’escenari del Cicle Blues & Boogie, organitzat conjuntament pel Centre Cultural Collblanc-la Torrassa i la Societat de Blues de Barcelona. Fins al 27 de novembre, s’oferiran concerts, presentacions de llibres i exposicions amb l’oportunitat de veure en directe Watermelon Slim i  JP Bimeni, figures reconegudes del blues internacional.

L’edició d’enguany del Blues & Boogie també presenta novetats, com la jornada de gospel, soul i funk CL’Hap, a càrrec de New Gospel, que permetrà conèixer en viu activitats d’un cor de gospel mitjançant tallers participatius i un concert amb la presència d’altres formacions. Una altra novetat són els street blues, petites actuacions al carrer els matins de dissabte a la plaça del Mercat de Collblanc.

L’actuació de Watermelon Slim, el 13 de novembre, és un dels plats forts del cicle. Nascut a Boston, aquest temperamental artista és una de les figures més importants de l’actual panorama del blues internacional. Toca la guitarra i l’harmònica amb un estil molt personal i les seves cançons tenen una profunda càrrega emocional i intel·lectual. Amb més de dotze discos publicats, ha col·laborat amb estrelles de la música afroamericana com John Lee Hooker, Champion Jack Dupree i Bonnie Raitt.

Destaca també la presència de JP Bimeni (26 de novembre), artista de Burundi establert al Regne Unit. És un músic autodidacte que des del 2002 ha format part de multitud de bandes i projectes. En aquesta ocasió arriba a l’escenari del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa amb The Black Belts, formada per sis prestigiosos músics de l’escena madrilenya.

El Cicle Blues & Boogie dedica un homenatge a la trajectòria d’August Tharrats en la doble vessant de dibuixant i pianista veterà (5 de novembre). Tharrats és un històric del blues barceloní que va començar tocant en les mítiques jam sessions de la Cova del Drac, a principi dels vuitanta del segle XX. Combinant la música amb el treball de dibuixant i il·lustrador, es presenta una exposició del seu treball plàstic i un concert a càrrec de l’August Tharrats Reunion.

Un dels festivals de blues amb més repercussió és el que se celebra a Hondarribia, i estarà present a L’Hospitalet a través d’un documental, acompanyat de l’actuació de Blues Train. El grup és un projecte itinerant i versàtil, punt de trobada de grans històrics fonamentals del blues espanyol i alguns dels millors talents sorgits en els últims anys.

Com és habitual, Lluís Coloma capitaneja la tradicional cita amb el piano boogie que tanca totes les edicions del cicle, és la Boogie Woogie Jubilée a l’Auditori Barradas. Aquesta vegada estarà acompanyat per l’alemany Frank Muschalle, una de les primeres figures mundials del piano boogie, i l’escocès Paddy Milner, un jove talent que està revolucionant l’escena amb un estil molt personal. Amb la presència de Manolo Germán i Marc Ruiz, acompanyants habituals de Coloma.

És necessària la inscripció per assistir a les activitats i els concerts gratuïts a través del número de WhatsApp 629 971 892. Les inscripcions s’obriran amb set dies d’antelació a la data de cada concert.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400