Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
L'Herència. Flamenco i patrimoniVeure imatge de L’Herència uneix flamenc i arquitectura amb una proposta oberta i innovadora (nova finestra)
31/08/2022 11:00:00
Cultura

L’Herència uneix flamenc i arquitectura amb una proposta oberta i innovadora

Durant quatre dies, espais patrimonials de L’Hospitalet com la Casa dels Cargols, Torre Barrina, Can Trinxet o les ermites de Bellvitge i Santa Eulàlia de Provençana seran l’escenari dels 8 espectacles que conformen el cartell.

Del 10 al 18 de setembre, els espais patrimonials i més emblemàtics de L’Hospitalet tornaran a ser l’escenari de L’Herència, flamenco i patrimoni. La  segona edició del cicle, que connecta arquitectura, patrimoni i arts en viu, presenta les darreres propostes artístiques de figures consolidades i de joves talents del flamenc actual.

El programa uneix el talent creador de Catalunya amb la sensibilitat de L’Hospitalet, ciutat fèrtil per al flamenc amb les penyes que canalitzen una afició que coneix i respecta aquest art. La hibridació entre disciplines i artistes estarà molt present per representar el flamenc actual, que manté la tradició sense oblidar l’avantguarda i els nous codis artístics.

L’Herència generarà un recorregut d’interès cultural

El cicle d’enguany es conforma per 8 propostes de dansa i música en set espais singulars, tots d’accés lliure. Els artistes crearan una relació harmònica amb edificis històrics d’especial valor: des d’antigues fàbriques fins a edificis modernistes que formen part del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet.

La sessió inaugural tindrà lloc el dissabte 10 de setembre, a les 18 h, amb un recorregut guiat per diferents espais patrimonials del Centre. Es desplegaran  intervencions artístiques d’alumnes de la ciutat, coreografiats per Marina Paje i amb cantaores de Tertúlia Flamenca de L’Hospitalet. La ruta s’iniciarà a l’edifici de l’Harmonia, i resseguirà l’emblemàtic carrer del Xipreret i els seus voltants fins a Can Sumarro.

El bailaor José Maya, col·laborador de figures com Marc Anthony, Beyoncé, Keith Richards, Tomatito o Vicente Amigo, oferirà una experiència immersiva única a l’Ermita de Bellvitge. L’acompanyarà Rafael Jiménez “Falo”, Sandra Carrasco, Diego Amador Jr. i José Luis López. Aquest serà el tercer cop que es representa l’espectacle arreu del món, prèviament només s’ha vist a París i a Sevilla.

A més, tindrem l’oportunitat de descobrir projectes de joves talents com el de Sara Jiménez amb Adioses. S’hi sumaran el ballarí català Martí Corbora i l’artista Niña de Espejo, sota la direcció escènica de Juan Kruz Días de Garaio Esnaola. Ho podrem veure al voltant de l’ermita de Santa Eulàlia de Provençana.

A Ca n'Arús, gaudirem de coproduccions com l’estrena de Prima par, de Carmen Muñoz i Marta Nogal, o de col·laboracions internacionals com la de Sonate, d’Ana Pérez, arribada del Festival Flamenco Azul de Marsella.

Per connectar amb artistes catalans que han construït la seva carrera a fora, L’Herència ens acostarà la cantaora Mercedes Cortés i el guitarrista Jordi Flores, ambdós barcelonins residents a Sevilla, que oferiran un recital a la Casa dels Cargols, exemple d’arquitectura modernista de L’Hospitalet.

Torre Barrina serà l’escenari d’una proposta d’improvisació entre artistes del flamenc i artistes que s’hi relacionen des dels seus propis llenguatges. Veurem una trobada inèdita entre les germanes Lorena i Marta Nogal, els germans Pol i Guillem Jiménez i el músic Mario G. Cortizo.

El programa es completarà a Can Trinxet amb Txarly Brown, DJ i dissenyador gràfic especialitzat en música negra afroamericana, rumba i flamenc-fusió; el mercat de roba de segona mà “Vestido busca flamenca”, i la food truck del bar Córdoba, l’emblemàtic bar de tapes del barri de Pubilla Cases.

El cicle és organitzat per Flamenco Projects amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Tota la programació es pot consultar al web www.lherencia.com.

 

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400