Ajuntament de L'Hospitalet

Ajuntament

Ajuntament

Presentació de l'alcaldessa

Foto de l’alcaldessa de L’Hospitalet

El passat 28 de maig els ciutadans i les ciutadanes de L’Hospitalet em van revalidar la confiança com a alcaldessa de la ciutat. Encetem, per tant, una nova pàgina de la història de L’Hospitalet. Un mandat il·lusionant que ens ha de portar cap a una ciutat més equilibrada territorialment, més verda, més social, més equipada i més segura.

Aquesta dècada decisiva que iniciem ens ha de consolidar com a segon motor econòmic de Catalunya i ens ha de permetre transformar més d’un milió de metres quadrats per generar economia i espai públic per als nostres veïns i per a les nostres veïnes. Veurem com es fa realitat la nostra gran reivindicació històrica: el soterrament de les vies del tren. I veurem també el soterrament de la segona fase de l’avinguda de la Granvia, que ens permetrà desenvolupar el BioClúster d’Innovació i Salut, que generarà uns 50.000 llocs de treball.

Sense vies ni autovies, L’Hospitalet serà una nova ciutat. Una ciutat sense barreres, cohesionada i amb noves i grans zones verdes que milloraran la nostra qualitat de vida.

La transformació del territori ens dona també una ocasió única per fer un pas decidit per lluitar contra el canvi climàtic, que si bé abans era una urgència, ara s’ha convertit en una emergència. És una prioritat que hem d’afrontar amb el mateix esperit d’unitat del Pacte de Ciutat, que ens va servir per donar una resposta unitària a la pandèmia.

A principis dels anys 80, aquesta ciutat tenia menys de 50 hectàrees de zones verdes. Avui en tenim més de 200 i aspirem a arribar a les 300 hectàrees amb la transformació del nostre territori i amb actuacions de microurbanisme.

Un dels altres reptes que tenim al davant és cohesionar els barris. I només ho aconseguirem fent possible l’accés universal a uns serveis públics de qualitat i de proximitat. Completarem la xarxa d’equipaments públics per garantir-ho a tots els barris.

No m’oblido, tampoc, del nostre entorn més proper. Treballarem per tenir uns carrers més nets, més segurs i més endreçats. Intensificarem les tasques de neteja i manteniment dels barris i

reforçarem la policia de proximitat, ja que la bona convivència als barris passa perquè les persones ens sentim més segures als nostres carrers. L’Hospitalet serà, al final d’aquest mandat, l’any 2027, una ciutat més neta i segura.

Mentre mirem al futur, no perdem de vista el present, les famílies, els joves, la gent gran i els nous reptes socials als quals ens enfrontem.

Continuaré parlant amb tothom amb l’objectiu d’arribar a acords en benefici, sempre, de L’Hospitalet i dels seus veïns i de les seves veïnes. El futur de la ciutat demana suma i diàleg.

I el meu compromís com a alcaldessa és entomar aquest repte tan il·lusionant amb decisió, diàleg i empenta.

Una abraçada ben forta,

Núria Marín i Martínez
Alcaldessa de L'Hospitalet

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400