Ajuntament de L'Hospitalet

Pessics de ciència

Veure imatge de  Pessics de Ciència (nova finestra)
Pessics de Ciència és un projecte de divulgació científica i tècnica que neix, d’una forma incipient, la temporada 2003/2004, quan es programen activitats diverses de forma discontínua; posteriorment es fa una aposta clara per convertir el projecte Pessics de Ciència en el principal programa de treball del Centre Cultural Sant Josep, fins arribar a organitzar una activitat setmanal, amb programacions especials en determinats moments de l’any.

Després d’una dècada de funcionament, Pessics de Ciència s’ha convertit en l’únic espai de divulgació estable de ciència i tècnica a la ciutat i el Centre Cultural Sant Josep en l’equipament central del projecte. La col•laboració de les Biblioteques de L’Hospitalet, així com la d’altres equipaments com l’Auditori Barradas o el Museu, ajuden a enfortir-lo i projectar-lo cap a altres espais i públics.

Els objectius que ens plantegem són fomentar l’interès per la ciència i la tècnica, apropar-les a la ciutadania de manera atractiva i entenedora, i estimular l’interès pel coneixement científic a tota mena de públic, dels més petits a la gent gran. Ho fem per mitjà de tres línies d’actuació:

DIMECRES... CIÈNCIA

És la columna vertebral del projecte de divulgació. Consta d’un conjunt d’accions de formació i difusió, programades periòdicament, de manera que es vagin alternant els formats (xerrades, projeccions, cursos, etcètera) amb els àmbits científics i tècnics (antropologia, medi ambient, biologia, medicina, robòtica, física, salut, astronomia,
mecànica, i d’altres).

CIÈNCIA DE PEL•LÍCULA

El projecte planteja dos objectius encadenats: 1. La realització d’una sèrie d’enregistraments de l’opinió de persones del món científic sobre pel•lícules molt diverses que tractin d’algun tema científic o tècnic. 2. La creació d’un fons especialitzat a la Biblioteca Can Sumarro, obert al servei habitual de préstec.

ACCIONS SINGULARS

Anualment es plantegen tres moments amb una intensitat especial, alhora que es connecta el projecte amb esdeveniments d’àmbit nacional o internacional: La Setmana del Cervell, al mes de març; la programació d’estiu a Can Sumarro, i la Setmana de la Ciència, al novembre.

Els objectius s’han mantingut immutables en aquests deu anys: fomentar l’interès per la ciència i apropar-la a la ciutadania de manera atractiva i entenedora, estimular el coneixement científic a tot tipus de públic, des dels més petits a la gent gran, i facilitar l’accés a coneixements científics i tècnics a la ciutadania.

Més informació al blog "Pessics de Ciència"

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400